Er du på jagt efter et par nye joggere til at løbe foråret i møde med?

Hvis ikke du allerede har hørt om HOKA og deres nyeste skud på sortiment-stammen, så gør dig selv den tjeneste at læse med her, hvor i alt 7 dygtige løbere har knyttet nogle ord til deres oplevelser med HOKA’s nye løbesko.

HOKA Elevon 2

Claudia @claudianou

Førstehåndsindtrykket af HOKA Elevon 2 var virkelig godt. Når man først får skoene på, kan man ikke vente med at få nogle kilometer i benene. Farven er fed, og så er skoene så lette, at man næsten bliver i tvivl, om der ligger et par sko i kassen ;-)

Allerede efter et par kilometer kan jeg mærke, hvordan skoene hjælper mig med at lande på midtfoden i hvert skridt. Dette gør det nemmere for mig at holde et højt tempo uden at gå på kompromis med komforten og blødheden i skoen.

Samtidig sørger den tykke sål for, at jeg ikke mærker underlaget så kontant, og det er en stor fordel på de mellemlange og længere ture. 

Det bedste ved HOKA Elevon 2 skoen er, at den er utrolig behagelig at have på. De er lette, selv med den tykke sål, og jeg er en kæmpe fan af, at de har god plads til fødderne – løbere med brede fødder, vil forstå min struggle med det ;-)

Alt i alt synes jeg, at det er en rigtig god sko til rolige-moderat tempo og lange ture på asfalt. Ingen tvivl om at de bliver en af mine hyppigst brugte løbesko!

Claus, @blaabjerg_dk

HOKA Elevon 2 er generelt en virkelig lækker sko, så da jeg hørte om 2’eren, blev jeg spændt på, om den kunne leve op til mine forventninger.

Ved første møde med skoen bemærkede jeg, at den havde fået nyt snøresystem, og at flappen, der sidder hen over vristen, er ændret fra den tidligere model. Overdelen er blød - meget behagelig. Sålen har fået klar gummi på slidfladerne, mens det brede hælstykke går et pænt stykke ud bag hælkappen.

Min første tur i skoen blev lidt af en aha-oplevelse. Det nye snøresystem og den meget stive hælkap holder virkelig foden på plads i skoene.

Jeg har normalt problemer med flappen over vristen, men med 2’erens nye smarte udformning, med en lille fordybning, sidder den perfekt. Forfoden af skoen er bred nok til, at jeg kan bevæge tæerne lidt, og det er rart på særligt de lange løbeture.

Til løb er HOKA Elevon 2 virkelig en komfortabel sko. Jeg lander dejligt blødt, mens skoen svarer lidt flabet igen i afsættet, så jeg ikke taber energi. På de lange ture mærker jeg tydeligt skoenes gode komfort. Selv efter 30 km virker skoen stadig frisk i sålen – selv et marathon vil ikke være et problem.

Jeg har testet skoene på asfalt, grus, på kuperet terræn i skoven og på en løbebane. Det er blevet til små 300 km – her i blandt fire marathon. Skoene elsker asfalt og hårde grusstier. Jeg kan klart anbefale den som mængdetræningssko, men for mig fungerer den også som en racesko, fordi den føles let og giver en rigtig god støddæmpning. Skoens komfort og stabilitet gør den særdeles velegnet til både lange ture, hurtige intervaller og tempoture. Tunge løbere kan få stor gavn af denne løbesko, fordi sålen under hælstykket tager godt fra, så landingen føles blød og hurtig at sætte i gang fra.

HOKA Elevon 2 er en rigtig asfaltracer, og den virker overraskende hurtig på det hårde underlag.

Den er helt klart en rigtig god allround sko med sin force på de lidt længere ture, hvor stabiliteten og den lækre komfort hjælper dig på vej. Skoen er på kort tid blevet min foretrukne løbesko.

HOKA Bondi 6

Heidi, @heidip72

Hele februar har jeg løbet i HOKA Bondi 6 fra SPORT 24. Det er blevet til mange små ture, da min lænd desværre bliver ved med at drille. I alt 125 km på både asfalt, stier og på løbebånd er blevet nedlagt.

Skoen er dejlig let og sidder behageligt på foden med god plads til tæerne – det betyder især noget for os med lidt brede fødder.

Søndag var den med i London og fik mig godt igennem et halvmarathon, jeg faktisk slet ikke havde trænet op til. Det er bestemt en sko, jeg kommer til at bruge på de længere løbeture, når kroppen er klar til det igen!

Camilla, @loebemyggen

Nu har jeg snart løbet 200 km i mine HOKA Bondi 6. De er blevet testet på alle ture, jeg kan finde på at løbe, korte og lange, hurtige og langsomme.

Det er en sko, jeg føler mig rigtig komfortabel i - sådan en sko man hopper i og tænker; lidt ligesom at være hjemme. Den giver et rigtig godt afsæt i mit løb og føles behagelig, når jeg løber meget på fortov og på asfalt.

Det er en utrolig let løbesko, når man tænker på, hvor meget komfort der er i sålen.

Det har virkelig været tiltrængt for mine fødder at blive omfavnet af sådan en god sko. De kommer med til mit næste ultra-løb!

HOKA Clifton 6

Janni, @janniinsta

Da jeg modtog pakken og åbnede skokassen, var min første tanke; de ser tunge ud. Jeg kunne ikke tage mere fejl!

HOKA Clifton 6 vejer intet og giver samtidig en fantastisk stødabsorbering. De første ture bøvlede jeg en del med slidmærker pga. friktion i min svang. Jeg tog inder sålen ud, lagde en af mine andre såler ovenpå og klippede det væk, som generede mig – det hjalp med det samme!

Skoen har været udsat for lidt af hvert. Uanset underlaget, grus, stier, græs og asfalt, har skoen været lige behagelig og med god støtte på alle distancer.

Jeg er neutral løber og fik modellen Clifton 6 i hvid. Lige den farve er i kombination med den mest regnfulde februar ikke det perfekte match, men det kan skoen jo ikke gøre for, og så er det jo godt, at man kan give dem et bad. Jeg har tidligere fået HOKA anbefalet, men har altid været skeptisk, nok mest pga. sålens højde, og sikken fejltagelse.

Tak til SPORT 24 for at introducere mig til denne sko. Det er helt klart en sko, jeg vil anbefale andre, og jeg tænker også, at de skal med på min tur til Berlin Halvmarathon.

Jeppe, @jeppelhn

Mit førstehåndsindtryk af skoen HOKA Clifton 6, var at de lignede et par rigtig gode mængdesko. En sko der er mange gode kilometer i, pga. dens solide bund, der ser ud til at være både blød og skånsom for fødderne. 

Da jeg fik skoen på, blev mine umiddelbare antagelser bekræftet.

Jeg har brugt skoen til både restitutionsture på 5-8 km og lange tempoture på omkring 20 km.

Jeg synes, at de har en rigtig god fitting omkring foden, samt en komfort der gør dem rigtig gode at have på under løbeturene.

Jeg vil anbefale skoen, som en rigtig god mængdesko. En sko, som jeg tror, der er rigtig mange km. i. 

For mig har det bedste ved skoen været den gode bund. Jeg føler, at mine fødder bliver skånet, fordi de får en fremragende støtte.

Jeg bruger normalt str. 44 i de fleste af mine sko, og str. 44 i HOKA passede mig perfekt. 

Det er en rigtig god sko, som kan bruges af mange forskellige løbere og til mange forskellige typer af løb. 

HOKA Arahi 4

Susan, SPORT 24

Ved første øjekast kan HOKA Arahi 4 måske virke som en lidt tung og klodset løbesko. Den tanke forsvinder til gengæld så snart, du står med skoen i hånden.

Det første du bemærker er, hvor imponerende lidt skoen vejer. Den samme fornemmelse møder dig, når skoene sidder på fødderne, og du sætter i løb. Løbet er glidende, du lander let men sikkert. Det lave hældrop gør, at du helt naturligt lander på midtfoden, der giver et hurtigt afsæt videre i næste skridt.

Samtidig har man fornemmelsen af at løbe i en stabil og solid sko, der støtter som den skal. Det er en relativ bred sko, hvor der er god plads til fødderne uden fornemmelsen af at sejle rundt.

Skoen er blevet testet på både lange og korte distancer samt intervaller og egner sig godt til alle løbeformer, men virker til at have sin absolutte styrke på de længere ture.

Efter min mening er HOKA Arahi 4 en super god mængdetræningssko, som jeg primært vil beskrive som utrolig let, stabil og solid – en stor anbefaling herfra!

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus