Guide: Fem tegn på, at du bør skifte håndboldsko

Læs med når vi giver dig 5 tegn på at du skal have nye håndboldsko

Guide: Fem tegn på, at du bør skifte håndboldsko

Ligesom dig selv, har dine håndboldsko også en levetid. Det er vigtigt at holde øje med tegnene for, hvornår dine håndboldsko har ydet deres bedste og trænger til en udskiftning.

At anvende dine håndboldsko for længe kan både have konsekvenser for dit håndboldspil på banen, og i værste fald have konsekvenser for dig og din krop.

Her er 5 tegn på, at du bør skifte håndboldsko.

1. Du har brugt dem hele sidste sæson

Det største tegn på, at du bør anskaffe dig et par nye håndboldsko er, hvis du har anvendt et par håndboldsko i en hel sæson. Brug over en hel sæson, vil slide så meget på dine håndboldsko, at de optimalt set ikke holder længere.

2. Slid på ydersålen

Ydersålen på dine håndboldsko er særdeles udsat og får masser af slitage ved brug. Grundet den kraftige og langvarige friktion, der sker mellem sko og halgulv under træning eller kamp, vil traction mønsteret på din ydersål efter tid blive mere og mere slidt op. Dette vil gøre ydersålen glat og kan i sidste ende være farligt og til gene for dig.

Hvis ydersålen tilmed er begyndt at slippe resten af skoen, er det en alarmklokke for at skoene er brugt op.

3. Slid på mellemsål

Mellemsålen er en af de første elementer i håndboldskoens opbygning, hvor man vil bemærke slid. Mange håndboldsko anvender skum i deres mellemsål. Dette skum vil med tiden miste sin stødabsorberende og energireturende evne. Mellemsålen vil således med tiden føles mere og mere flad og udtrådt.

Et mere visuelt tegn på, at din mellemsål er slidt op, er ved at kigge på siden af skoen. Har din mellemsål flere rynker end dine fødder efter et langt bad og ser den nærmest ”klemt” ud, er det helt sikkert tid til et par nye håndboldsko.

4. Mesh-overdelen er misfarvet af sved og råd

Overdelen på dine håndboldsko vil hurtigt blive beskidt og misfarvet af bl.a. harpiksog skidt. Så hurtigt går det dog ikke med selve slitagen, men der er stadig tydelige tegn, der kan indikere, at dine håndboldsko kører på sidste vers.

Hver gang du bruger dine sko, vil der efterfølgende sidde sved i skoen og i særdeleshed i overdelen. Dette vil med tiden blive gulligt eller brunligt og vil i sidste ende rådne. Dette vil medføre en kraftigt nedsat slidstyrke og ikke mindst risiko for at der vil gå hul i overdelen.

5. Din krop gør ondt og er træt mere hyppigt

Hvis du begynder at få ondt steder på kroppen du normalt ikke har, kan dette faktisk godt skyldes dine håndboldsko. Får du f.eks. ondt i hæle, ankler, knæ, hofter eller sågar i ryggen, kan det være et tegn på at dine håndboldsko er for slidte.

Specielt hvis mellemsålen er trådt helt flad og ikke har samme mængde stødabsorbering, kan det have stor effekt på, hvordan det føles i din krop.

Tips til at bevare kvaliteten

1. Hold dine håndboldsko tørre

Det er vigtigt, at du tager dine håndboldsko op af tasken og stiller dem til tørre efter hver træning. Håndboldsko har en optimal tørretid på 30 timer. Dette giver alt stof og mesh i skoen mulighed for at tørre og ikke mindst, at skummet i mellemsålen kan folde sig helt ud igen.

Skoene skal helst stå til tørre ved stuetemperatur – så lad dem ikke blive i garagen eller bilen, da udsving i kulde og varme kan have negative konsekvenser for, hvordan materialerne i skoen restituerer.

2. Hav to par at skifte imellem

Optimalt set er det en rigtig god idé at have to par håndboldsko at skifte imellem. På denne måde gør du det nemt for dig selv at give dine håndboldsko den nødvendige tid til at tørre efter træning eller kamp.

3. Anvend SmellWell

Ved at benytte produkter fra SmellWell, kan du hjælpe dine sko i den rigtige retning ift. fugt, lugt og bakterier. SmellWell fjerner dårlig lugt, er fugtabsorberende samt mindsker risikoen for bakteriefremkomst.

Derudover giver de en frisk duft, så dine håndboldsko holder sig friske og kan holde sig fri for råd længere tid.

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg