Guide: Hvilke sko skal du vælge til træning/fitness?

Bliv klogere på hvilke sko du skal vælge, når du træner fitness. Vi guider dig til det helt rigtige valg.

Guide: Hvilke sko skal du vælge til træning/fitness?

I denne artikel giver vi dig tips til, hvad du skal gå efter, når du skal købe sko til din næste indendørs træningssession.

De seneste par år er Danmark blevet ramt af en decideret løbefeber, hvor du kan findes guides til alt lige fra det perfekte løbetøj og til de bedste løbesko. Men hvordan finder man så ud af, hvilke slags sko, man skal købe, hvis man træner indendørs/fitness? Det fortæller vi dig i denne guide, hvor du også får et par eksempler på nogle fantastiske indendørs træningssko.

Forskellen på en løbesko og en træningssko

Umiddelbart så er der ikke den store forskel på udseendet af de to slags sko, men hvis man går et spadestik dybere, er forskellen til at tage og føle på.

Den største af disse forskelle findes i konstruktionen: En træningssko er nemlig produceret med direkte fokus på at beskytte dine fødder, når du træner i fitnesscenter, går til crossfit eller andre lignende.

Derfor er sålen anderledes end på en løbesko, da den trods alt ikke skal bekymre sig om ujævne underlag, mudder og andet skidt, men derimod de varierede øvelser i centeret.

Derudover er træningssko også ligeså forskellige som løbesko er, hvor elementer såsom sål, yderstof og fleksibilitet varierer rigtig meget fra sko til sko.

Skoen skal følge din træningsstil

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken slags indendørssports, du dyrker, når du skal vælge dine næste sko. Så her kommer to helt konkrete tips til dig, hvis du dyrker to af de mest populære former for indendørstræning: Styrketræning eller fitness med en god blanding af øvelser.

  • Dyrker du styrketræning med fokus på tunge løft som fx dødløft eller squats, så skal du vælge en sko med en flad sål, der har god føling med gulvet og brede kontaktflader. Her kan vi fx anbefale en Reebok Speed TR Flexweave, der giver masser af greb, så du altid står solidt på gulvet.

  • Hvis du dyrker fitness med en god blanding af cardio og gulvøvelser, så er det vigtigt, at du finder en let og luftig sko, produceret i bløde materialer og med fokus på god støddæmpning. Her kan vi anbefale den lækre adidas PureBoost Trainer, der med sin boostsål giver fantastisk energiretur og uovertruffen støddæmpning.

Hvad skal jeg gå efter i en træningssko?

Hvis du nu ikke lige udelukkende dyrker styrketræning eller fitness, men gerne vil have en sko, der kan lidt af det hele, så er der generelt fem elementer, du skal være særligt opmærksom på i din nye sko:

  • Det er vigtigt, at dine nye sko er fleksible og tillader naturlige bevægelser (Er du til cross-fit? Så er det vigtigt, at skoene kan klare de mange bevægelser undervejs).

  • Dine sko skal være lette! Der er ikke nogen, der gider træne med bautasten spændt på fødderne…

  • De skal være åndbare, så dine fødder ikke overopheder under træningen. Derfor vil træningssko med mesh-overdel, der ventilerer dine fødder under træningen være perfekte.

  • Dine sko skal være stabile og give god støtte. Så selvom dine sko skal være fleksible, så er det også nødvendigt, at de støtter dine fødder – på den måde undgår du skader!

  • Slutteligt, er det nødvendigt at skoene har en rigtig god sål, der ikke glider undervejs i din træning. Det kan nemlig medføre grimme skader.

Lever dine nye sko op til de 5 punkter? Så er det en rigtig god sko! Det vigtigste, du skal være opmærksom på er, at skoene passer til dig og er komfortable at have på. Der er intet værre end sko, der ikke sidder, som de skal, når man skal nå sit næste mål.

SPORT 24 er (også) vild med indendørstræning, så derfor har vi også et stort udvalg af træningssko på vores webshop. Hvis du har behov for lidt mere råd og vejledning, så kan du altid komme ned i din lokale SPORT 24, hvor vores personale altid står klar med kyndige råd og vejledning om dine næste træningssko.

Vi ses – og god træning!

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg