Pulsure

80 produkter

Filtrer
Sortering
Viser 28 af 80 produkter

Få styr på træningen med et pulsur

Med et pulsur får du det fulde overblik over din træning. Pulsuret måler og registrerer din puls og giver dig en øjeblikkelig feedback, mens du træner. På den måde får du kontrollen over din træning, både på den korte og lange bane. De synlige og aflæselige træningsresultater vil uden tvivl motivere dig og give din selvtillid et kæmpe positivt løft. Herudover giver tallene fra pulsuret dig også vigtig viden om, hvor hårdt du kan presse dig selv - og hvornår det er tid til restitution. Pulsuret giver dig således hele tiden en meget vigtig viden, som du kan bruge til at få det mest optimale ud af din træning.

Pulsuret giver dig maksimal træningsudbytte

Hvis du vil have det optimale ud af dine træningsanstrengelser, fremfor bare at træne hovedløst efter din egen mavefornemmelse, så er pulsuret den perfekte løsning. Et pulsur giver dig nemlig en objektiv vurdering af din træningstilstand - uden at komme med et væld af dumme undskyldninger! Moderne pulsure tager desuden hensyn til din krops aktuelle dagsform og kan på dét grundlag planlægge et individuelt passende træningspas, med den helt rigtige balance i intensiteten. På den måde får du maksimalt træningsudbytte og du minimerer samtidig risikoen for overtræning, som kan føre til ærgerlige og ubehagelige overbelastningsskader.

Hold fokus på din puls i stedet for distancen

Hvor langt og hvor hurtigt du har løbet er selvsagt nogle ganske interessante oplysninger - men de siger ikke nødvendigvis noget om kvaliteten og effekten af din træning. Alle træningsdage er forskellige - både hvad angår din aktuelle dagsform, men også i forhold til vejrforhold, rutens sværhedsgrad og rutens længde. Derfor er pulsen et langt bedre udtryk for, hvor hårdt og hvor godt du har trænet, end den tilbagelagte distance og din gennemsnitshastighed. Træner du eksempelvis intervaller, bakkeløb, i kraftig vind eller i kuperet terræn, så vil du helt sikkert have trænet hårdere, end hvis du havde tilbagelagt den samme distance på flad vej i stille vejr. Brug derfor hellere pulsuret som rettesnor for din træning end antallet af tilbagelagte kilometer.

Pulsuret hjælper dig med de rigtige zoner

Når du træner med pulsur er der forskellige pulszoner, som hver især passer til de forskellige stadier af din løbetræning. Pulszonerne betegnes som en bestemt procentdel af din makspuls. Din makspuls danner på den måde grundlaget for de zoner, du skal træne indenfor. For at finde din makspuls kan du tage en makspuls-test eller bruge en klassisk tommelfingerregel, der giver dig et omtrentligt (men meget brugbart) tal for din makspuls. Tommelfingerreglen ser således ud:

220 minus din alder= makspuls

Med makspulsen indtastet i uret er du klar til at træne efter pulszoner, som groft kan inddeles i tre forskellige zoner:

  • Zone 1 er lavintensitetstræning ved 50-70% af din makspuls. Denne zone anvendes typisk i opstartsfasen, ved træning i forbindelse med vægttab, samt under let restitutionstræning.
  • Zone 2 er moderat intensitetstræning ved 70-85% af din makspuls. I denne zone vedligeholder og forbedrer du din udholdenhed og kondition.
  • Zone 3 er højintensitetstræning ved 85-100% af din makspuls. Træning i denne zone styrker dit hjerte og dine lunger, hvilket forbedrer udholdenheden. Derudover forbedres konditionen, da du får en bedre ilttransport til musklerne og opnår en mærkbart bedre bortskaffelse af affaldsstofferne. Zone 3 er hård kost for kroppen og du vil typisk befinde dig relativ kort tid af gangen i denne zone.

For at opnå de bedste træningsresultater anbefales det, at du varierer din træning - så du skifter imellem de ovennævnte pulszoner. På den måde bygger du roligt din form op, uden at kroppen bliver overbelastet.

Find det rigtige pulsur hos SPORT 24

Her på SPORT24.DK finder du altid det helt rigtige udvalg af smarte pulsure i alle prisklasser, samt diverse lækre tilbehørsprodukter til pulsurene. Klik ind på de forskellige pulsure her på siden og læs nærmere om de specifikke detaljer og funktioner - så du får præcis dét pulsur, der dækker netop dine individuelle behov. Rigtig god fornøjelse med dit nye pulsur og din træning!