Spar 20% på ALT* i HELE webshoppen | *Tilbuddet gælder til og med mandag d. 1/6 og gælder ikke medlemsvarer, FUSION, elektronik og gavekort.

Falke

()

Falke

Mærket Falke er ikke kun kendt for sine strikkede kvalitetssokker. Markedet og sortimentet er blevet udvidet over det seneste århundrede. I dag er mærket også at finde i sportstøj til både mænd og kvinder. Det er ikke uden grund, at virksomheden har haft partnerskabsaftaler med store mærker som Armani, Lagerfeld, Christian Dior og Paul Smith.

Fra tagdækker til succesfuld virksomhedsejer

Falkes grundlægger, tyskeren Franz Falke-Rohen, er egentlig tagdækker. Men om vinteren er der begrænset arbejde, så i stedet begynder han at strikke. Det fører til grundlæggelsen af Falke i 1895. I 1902 overtager hans ældste søn, Franz Jr., ledelsen af produktionen. Virksomheden udvides støt de næste 18 år, og i 1920 bliver Falkes hovedkvarter etableret i Schmallenberg i det centrale Tyskland, hvor det også ligger den dag i dag.

Familieforetagende i fire generationer  

I 1928 dør grundlæggeren Franz. I 1951 overtager hans børnebørn Paul og Franz-Otto virksomheden fra deres far, Franz Jr., som dør samme år. I 1990 overtager fjerde generation Falke. Det er i dag Pauls søn Paul og Franz-Ottos søn Franz-Peter, som sidder i chefstolene i den tyske tøjvirksomhed.

Kvalitet giver priser

1946: Falkes logo ser for første gang dagens lys.

1976: Mærket vinder en tysk marketingspris.

1994: De vinder en pris for miljøvenlige produkter.

2006: Deres Ess-kollektion vinder en pris for bedste løbetøj.

2007: Firmaet vinder tysk designpris for sin innovative Sports Pullover.

Formel 1, nylonstrømper og tusindvis af medarbejdere verden over

  • Brandet har i 1997-98 sponsoreret Formel 1-racerkørerne Jacques Villeneuve og Heinz-Harald Frentzen. I 1997 vinder canadieren Jacques Villeneuve verdensmesterskabet, mens tyskeren Heinz-Harald Frentzen indtager andenpladsen på podiet.
  • Firmaet overtager i 1958 mærket Uhli, som producerede det første par nylonstrømper i Tyskland.
  • I 1928 havde virksomheden omkring 800 medarbejdere. I dag har firmaet mere end 3000 ansatte på internationalt plan.
  • I 2010 solgte Falke produkter for 230 millioner euro.

Falke har i over 100 år forstået at lave produkter i høj kvalitet, som deres kunder har brug for. Hos SPORT 24 er vi glade for at give dig muligheden for selv at afprøve den kvalitet og funktionalitet, som virksomheden igennem mange år er blevet belønnet for at mestrer til fingerspidserne.