Sådan rengør du dine sneakers

Læs med når du får en trin for trin guide til rengøring af dine sneakers, så du kan forlænge levetiden, uanset om de er helt nye eller godt brugte.

Sådan rengør du dine sneakers

Der er intet som følelsen af et par friske, rene sneakers på fødderne. Men vi ved alle, at det kan være en udfordring at holde dem i topform, især når vi bruger dem dagligt. I denne guide får du nogle enkle og effektive måder at rengøre dine sneakers på. Uanset om du er sneaker-head eller bare ønsker at bevare dine sko i god stand, er disse tips lige noget for dig!

Trin 1: Imprægner dine sneakers inden brug

Det første tip er meget vigtigt for at beskytte dine sneakers mod snavs, vand og pletter. Det er alt for fristende at tage de nye sneakers direkte fra kassen og på fødderne, men for at forlænge levetiden på dine nye sneakers og gøre rengøringen langt nemmere for dig selv, er netop dette step meget vigtigt! Ved at give dine sneakers imprægneringsspray før brug vil du danne en beskyttende barriere, så vand og snavs ikke sætter sig på skoene på samme måde.

Imprægneringsspray er en meget lille og let investering for at forlænge levetiden på dine sneakers betydeligt.

Se vores udvalg af plejemidler her.

Trin 2: Tag snørebånd og såler ud og vask med vand og klar sæbe

Når imprægneringen har gjort sit arbejde og dine sneakers alligevel er blevet beskidte, er det på tide at give dem en ordentlig opfriskning. Nu er det ikke længere nok at give skoene en hurtig aftørring med en fugtig klud.

For at sikre en mere grundigrengøring, rengøres sålerne og snørebåndene for sig selv. Start derfor med at fjerne snørebånd og såler fra dine sneakers og læg dem i blød i vand og klar sæbe. Så kan sæben få lov til at opløse skidt og snavs, imens du går videre til næste trin.

Nu er det nemlig tid til at få rengjort dine sneakers. Lav igen en opvaskebalje med vand og lidt klar sæbe. Herefter tager du en blød børste og begynder rengøringen. Vær dog forsigtig, så du ikke kommer til at drukne dine sneakers i sæbeboblerne.

For at passe bedst muligt på dine sneakers skal du ikke skrubbe for hårdt med børsten. Brug derfor børsten med blide strøg, så du ikke risikerer at ødelægge det materiale, dine sneakers er lavet af. Hvis lidt stædigt snavs stadig sidder fast i sålerne, kan du bruge en tandbørste til at komme ind i de små sprækker.

Sålerne og snørebåndene, der har ligget i blød, er nu klar til en kærlig omgang. Skrub skånsomt for at befri dem fra det sidste snavs, og vrid dem derefter forsigtigt op for at slippe af med overskydende vand. Hvis du alligevel synes, at dine snørebånd trænger til lidt ekstra kærlighed, kan du lægge dem til side og tage dem med til næste tip.

Trin 3: Vask dine sneakers i vaskemaskinen

For at få bugt med det sidste snavs kan de tunge skyts tages i brug. Først og fremmest er det vigtigt, at du tjekker, om dine sneakers må komme i vaskemaskinen, da ikke alle sneakers tåler det. Dog kan snørebånd altid vaskes med, hvis de igen skal se ud som nye. Hvis du allerede er tilfreds med resultatet fra tip 2, kan du blot hoppe over dette trin og gå direkte videre til tip 4.

Det er stadig vigtigt at beskytte dine sneakers. Derfor anbefaler vi, at du smider dine sneakers i en vaskepose, inden de ryger i vaskemaskinen. Hvis ikke du har en vaskepose, kan du bruge et gammelt pudebetræk, som kan give den samme beskyttelse. Vask udelukkende dine sneakers i klart vaskemiddel. Du skal derfor undgå at vaske dine sneakers med skyllemiddel, da det kan ødelægge materialet og skoenes åndbarhed.

Herefter starter du din vaskemaskine på et skåneprogram. Det er meget vigtigt, at du ikke vasker dine sneakers på mere end 30°C. Skru også ned for omdrejningerne, så dine sneakers ikke får for mange tæsk i vaskemaskinen.

EKSTRA TIP: Smid et håndklæde med ind i vaskemaskinen, for at dæmpe slagene.

Trin 4: Lad skoene tørre med avispapir

Nu er du meget snart ved målstregen efter den store rengøring. Det sidste, der står tilbage, er at lade dine sko tørre. Du kan give processen et skub i den rigtige retning ved at smide noget avispapir i dine sneakers. Derefter er det tid til at lade dine sneakers hvile udenfor et tørt sted, så de kan tørre naturligt. Selvom det kan være fristende, skal du huske, at syninger ikke bør udsættes for høj varme i længere perioder, så det bedste våben er tålmodighed.

Som afslutning kan du give dine sko et ekstra pift, så de friskes helt op. Med lugtfjernere er de både rene og meget velduftende næste gang, du tager dem på! Tjek vores udvalg af lugtfjernere her.

HUSK at give dine sneakers en ny omgang imprægneringsspray efter vask, da det du tidligere har sprøjtet på, er blevet vasket af.

Ved at følge disse enkle tips - fra at beskytte dem med imprægnering til omhyggelig vask og tørring - kan du forlænge levetiden på dine sneakers og sikre, at de altid ser ud som nye.

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg