TRÆN PÅ LØBETUREN

Udnyt pauserne på løberuten og kombinér med styrketræning. Se øvelserne du kan lave på bænk og i græsset.

TRÆN PÅ LØBETUREN

UDENDØRS STYRKETRÆNING PÅ LØBERUTEN

Optimér dit løb med udendørs styrketræning. I videoerne nedenfor guider fitnessinstruktør Julie Bruun dig igennem effektive styrkeøvelser, som kan hjælpe dig til at blive en bedre løber. 

Og nej, du behøver ikke melde dig ind i et træningscenter, du kan nemlig sagtens lave styrkeøvelser, når du er ude på din sædvanlige løberute.

Du kan lave styrkeøvelserne både før, under og efter din løbetur, og de kræver ikke andre redskaber end en bænk eller en græsplæne.

Ved at kombinere løb med styrketræning kan du forebygge eventuelle skader og du bliver også en stærkere og mere udholdende løber.

God fornøjelse!

Lav styrkeøvelser på løbeturen

Indrømmet, en løbetur kan forekomme en anelse kedelig, når du bare løber derudaf kilometer efter kilometer.Men hvorfor ikke indføre lidt afvekslende ”pauser” i form af udendørs styrketræning?

Fordelene ved at styrketræne udenfor

En af de mange fordele ved at løbe er at man kommer ud og kan nyde den skønne natur.Og hvorfor ikke gøre det samme, når du skal træne styrkeøvelser?Når du styrketræner udenfor, undgår du den ofte lidt sure lugt, du kender fra fitnesscenteret, og du får i stedet MASSER af frisk, dejligt luft, som du kan nyde at trække helt ned i lungerne.

Styrketræning gør dig til en bedre løber

Du bliver ikke nødvendigvis en bedre løber af bare at løbe.

Der skal ofte mere til, og her er styrketræning et rigtig godt supplement til din løbetræning.

Når du kombinerer løb og styrketræning, hjælper du til at styrke de muskler, som skal bære dig fremad på asfalten eller skovstien.

Styrkeøvelser giver bedre løbeøkonomi

Din løbeøkonomi handler ikke om penge. Det er derimod din krops evne til at udnytte ilten i kroppen, når du løber. Jo mindre ilt, du skal bruge, jo bedre er din løbeøkonomi.

Flere studier viser, at hvis du laver eksplosiv styrketræning (squats, lunges mm.) ved siden af dit løb, kan du forbedre din løbeøkonomi og derved kunne løbe længere og bedre.

Bliv en stærk løber og undgå skader

Styrketræning hjælper dig ikke blot til at løbe bedre – det er også med til at reducere risikoen for løbeskader.

Når du løber, lægger du en øget belastning på dine ben og ballemuskler, og det er derfor en rigtig god ide at træne disse muskler og led.

Hvilke styrkeøvelser skal du træne som løber

Du kan i princippet lavet mange forskellige styrkeøvelser, men vil du udelukkende have udbytte i forhold til løb, giver det god mening at fokusere på din core og dine ben.

Styrketræning af dine ben giver lidt sig selv, da stærke ben kan præstere mere.

Træning af din core giver mening, fordi du ved at have en stærk coremuskulatur giver dit en bedre stabilitet, når du løber.

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg