HOKA Clifton 9; Den perfekte kombination af alt det gode

Læs med når Heidi, Louise Pernille og Mads fortæller om deres oplevelse af HOKA Clifton 9 - En løbesko med mange fede features

HOKA Clifton 9; Den perfekte kombination af alt det gode

HOKA har vundet mange løberes hjerter – og det er med god grund. Clifton 9 har ikke blot et smukt ydre, men er også fyldt med fede features, der giver dig de bedste forudsætninger for mange fede ture i den friske luft eller på løbebåndet!

Med det lette, bløde og ekstra komfortable design er HOKA Clifton 9 en mængdetræningsløbesko, som henvender sig til de fleste løbere. Løbeskoen er designet til at give dig den mest nærværende kontakt med underlaget, hvor du med CMEVA skummellemsål bliver hjulpet til en naturlig afvikling med masser af bounce og dæmpning.

Er du vant til lange løbeture og hurtig opslidning af dine løbesko, er der godt nyt til dig! HOKA Clifton 9 er nemlig designet med en slidstærk gummisål, der forlænger levetiden og sikrer mange kilometer med den ultimative komfort. 

Skal du føle dig flyvende og fri, så er HOKA Clifton 9 helt sikkert det rette match for dig! Med fokus på hverdagsturene er Clifton 9 både blød og let, hvor den fungerer optimalt til både de rolige og mere tempofyldte løbeture.

Den perfekte kombination mellem støtte, stabilitet og suveræn støddæmpning – det er, hvad du finder i Clifton 9.

Hør Heidis, Louise Pernilles, Claus’ og Mads’ oplevelse med HOKA Clifton 9 herunder:

Claus, @blaabjerg_dk

Da jeg pakkede skoen ud af den klassiske blå HOKA-æske, så jeg den velkendte HOKA Clifton løbesko. Ved nærmere eftersyn, var der flere ting, som sprang i øjnene i forhold til tidligere modeller. Mellemsålen har fået mere bredde og selve sålen er bredere på midten.

Overdelen virker mere fleksibel og Clifton har i det hele taget fået en ansigtsløftning.

Under første løbetur stod det hurtigt klart, at Clifton 9 er blevet noget mere stabil - den holder godt fast på foden og sidder rigtigt fint. Tåboksen er normal i størrelsen og overdelen giver efter, så der er plads til at bevæge tæerne. Midten af sålen føles rigtigt godt! På tidligere modeller kunne den mærkes under foden, hvilket er udbedret på Clifton 9. Jeg mærkede slet ikke sålen under svangen.

Skoen er blevet lidt stivere, hvilket virker rigtig godt, og det går ikke ud over skoens høje komfort. Den har fået en virkelig lækker støddæmpning, og jeg fik følelsen af en sko, som jeg kan løbe mange kilometer i, uden at den taber pusten. Det er min vurdering, at Clifton 9 virker bedst på længere løbeture, hvor den er sikker og stabil.

Jeg har brugt den på landevejen, på grus og regntunge skovstier. Det klarer Clifton 9 fint. Sålen er meget grov i mønstret, og jeg stod godt fast.  

3 gode grunde til at vælge HOKA Clifton 9:

  • Meget komfortabel sko til længere tur

  • God stabilitet

  • Lækker støddæmpning

Heidi, @heidip72

Yes! Endnu en test af HOKA-løbesko. Som altid skal de bare ud af kassen med det samme og prøves på.Modellen har jeg faktisk prøvet før tilbage i 2019 - dengang Clifton 6 - men da var det ikke en sko, som jeg blev gode venner med. Da, var den efter min mening, lidt for blød, men det har heldigvis ændret sig siden!

Det er en lækker og let løbesko, som sidder utrolig godt på foden. Den har rigtig god støtte under svangen og om hælen, hvor den er godt polstret. Pløsen har også en dejlig tilpas tykkelse. Det er virkelig en meget stabil sko med super støddæmpning uden at være for blød. 

Jeg er vild med, at sko ikke skal “løbes til”. Det skal bare føles rart og godt med det samme foden kommer i - og det gør det i den grad med HOKA Clifton 9!

Det eneste lille minus er, at den føles lidt smallere i forfoden end de andre HOKA-sko, som jeg tidligere har testet og løber i. Men selv med mine brede fødder, har det dog ikke været et problem. Jeg har heller ikke fået vabler eller skarve-mærker. 

I testperioden har jeg lige rundet 100 km i skoene. Det har både været korte og længere ture, hvor min længste tur var et halvmaraton. Det er en super mængdetræningssko med god bounce og høj komfort, der er egnet til alle slags underlag. 

HOKA Clifton 9 fås i mange skønne og flotte farver, og det er igen en HOKA-model, som klart kommer blandt mine favoritløbesko. Jeg kan ikke andet end anbefale dem!

Louise Pernille, @louisepernille

Jeg er meget begejstret for HOKA Clifton 9. Både som basissko til de lange ture og til de helt almindelige kortere joggeture. Clifton 9 har ikke så høj en sål, som andre og tidligere HOKA-modeller, men affjedringen er præcis den samme. Der er god bounce i Clifton 9, og de føles bløde at løbe i samtidig med, at de sidder godt og tæt om hele foden. Der er præcis den støtte i dem, som jeg har brug for, for at stabilisere op til anklen, hvilket jeg finder stor tryghed i.

For mig krævede skoene et par joggeture for, at den var løbet til, men når de så er det, kan jeg løbe til verdens ende i dem.

I min optik vil Clifton 9 være et rigtig godt bud til mængdetræningen for den garvede langdistanceløber, men lige så meget for den helt almindelige hverdagsløber/motionist, som kun har behov for et sæt løbesko.

Mads, @madsjakobs1

I tidernes morgen var mit første møde med HOKA One One i form af Clifton-modellen. Den blev købt på grund af en god pasform og stødabsorbering. Så spændingen og forventningens glæde var stor, da jeg skulle stikke fødderne i den nyeste model i serien.

Lad mig sige det med det samme. Jeg blev ikke skuffet. For mig er Clifton 9 indbegrebet af, hvad HOKA er rigtig gode til med deres løbesko: Komfort, stødabsorbering og pasform.

Bliv ikke overrasket over, at skoen ved første øjekast virker stor og voldsom - ja, for den sags skyld, når du møder stort set alle andre sko fra HOKA. Hvor andre producenter kapper en hæl og klipper en tå for at opnå en let og mindre løbesko, så går HOKA rent fysisk en anden vej. I min størrelse 46 vejer skoen 295 gram, hvilket er helt inden for skiven. Mellemsålen er stor og sikrer dig den bedste stødabsorbering. På trods af det, virker skoen hverken tung eller klodset.

Clifton 9 kommer for mig til sin fulde ret på de rolige, lange ture. Om det er asfalt, grus- eller skovstier er underordnet. Her er stødabsorberingen det altoverskyggende element. Du får en blød fornemmelse og en god landing. Den brede sål sikrer en fin stabilitet og så sidder skoen fremragende på fødderne. Overdelen slutter tæt om og jeg føler ikke, at fødderne skrider rundt i skoen.

Men - og der er et lille men - så er skoen som nævnt til de rolige ture. Den gode stødabsorbering sluger lidt af returenergien, så skoen skubber dig ikke voldsomt fremad. Så skal du løbe hurtige ture eller deltage i konkurrenceløb, så har du brug for et par løbesko med mere fart i. Men hvem kan også nøjes med kun et par løbesko i garderoben?

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg