Podcast. Lisa K. Gjessing: Fra kræftforløb til taekwondo

Lisa Kjær Gjessing

Hør Lisa Gjessing fortælle i vores podcast #MINMIKROFON om vejen tilbage til elitesport efter et hårdt kræftforløb. Læs mere her.

Podcast. Lisa K. Gjessing: Fra kræftforløb til taekwondo

Lisa er Taekwondo atlet på ypperste eliteplan - faktisk er hun én af de bedste i verden.

Ser man billeder af Lisa lægger man dog mærke til en mindre, men væsentlig detalje - Lisa mangler halvdelen af sin venstre underarm.

Find og hør Lisa fortælle hele hendes vilde historie på vores podcast "Min Mikrofon med SPORT 24" på Spotify, Apple Podcasts og Google Podcasts.

Lisa begyndte som 13-årig til taekwondo og blev med det samme bidt af sporten.

Det viste sig også hun havde et talent allerede i en ung alder, og talent i kombination med vestjysk vedholdenhed resulterede i flere mesterskaber tidligt i karrieren – både danske og nordiske.

Lisa havde så stort et talent, at hun hurtigt kom på landshold og sågar nåede så langt, at det blev til en deltagelse om kvalifikation til OL i 2004 – det blev dog ikke til en kvalifikation, men Lisa kom tæt på – tæt på at være én af 12 deltagere ud af verdens 80 millioner taekwondo-atleter.

Lisas taekwondo tilværelse blev skiftet ud med et mere traditionelt familieliv med børn og et bryllup med kæresten Kristian – et bryllup som stadig den dag i dag står meget klart i Lisas erindring.

Ikke af de typiske grunde, men af grunde, som på kort tid ændrede Lisas liv for evigt.

Med et atlet-gen som Lisas, så ville hun naturligvis gerne stå skarpt til sit bryllup.

Der skulle armbøjninger til, men armbøjningerne var pludselig ikke så lige til.

En smerte i håndleddet begrænsede Lisa – en smerte der, efter en tur til lægen og efterfølgende undersøgelser, viste sig at være en ondartet cyste og en diagnose: kræft i håndleddet.

Cysten blev opereret ud, men kræften vendte tilbage og havde desværre spredt sig. Der var altså ikke andet for – halvdelen af underarmen skulle amputeres.

Lisas verden vendte på hovedet og der skulle pludselig samles en hel del mod til at komme tilbage – både mentalt og fysisk.

På daværende tidspunkt havde hun ikke sporten i sit liv, men i 2012 ligger hun på sofaen og ser tv fra London 2012 – hvis de paraatleter kan, så kan hun f*ndme også!

Lisa tager for første gang i 8 år til en rigtig taekwondo træning og med lidt list og et godt kendskab til Lisa får hendes træner hende motiveret: Han melder hende til et DM i november - et DM der afholdes i november, ca. 8 måneder efter Lisas amputation.

Det er fuldstændig sindssygt, tænker Lisa. Hun møder dog op, deltager og vinder. Ikke et para-DM, men et almindeligt DM mod ikke-handicappede deltagere vel og mærke.

Resten, som man siger, er historie.

Lyt til hele episoden (helt gratis) på din foretrukne platform: Apple Podcasts,SpotifyGoogle Podcast

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg