Sådan vasker og vedligeholder man sit regntøj

Læs med når vi giver dig 4 simple tips til at forlænge levetiden på dit regntøj!

Sådan vasker og vedligeholder man sit regntøj

Regntøj er en uundværlig ledsager i det omskiftelige danske vejr. Det holder os tørre og komfortable, når regnen står ned i stænger. For at holde regnen ude på meget våde dage, er det vigtigt, at dit regntøj er blevet vasket og vedligeholdt på den helt rigtige måde. Mudder og snavs, der får lov til at tørre ind i regntøjet, kan være opslidende på tøjets overflade.

Derfor får du her 4 simple tips til at bevare kvaliteten på dit regntøj og holde regnen ude i mange år!

Trin 1: Lyn alle lynlåse, knap alle knapper og vend vrangen ud på tøjet

Inden du begynder at vaske dit regntøj, er det afgørende at forberede det til en tur i maskinen. Start med at lukke alle lynlåse og knap alle knapper. Tippet her virker som en meget lille detalje, men det forhindrer faktisk skader på lyslåse og knapper og at de skader andre sårbare dele på dit regntøj.

Herefter vender du vrangen ud på dit regntøj. Dette er også meget vigtigt, da det beskytter den vandtætte membran og belægning på ydersiden af dit regntøj. En tur i vaskemaskinen kan være temmelig hård for dit tøj og ved at vende vrangen ud, beskytter du de sarte materialer.

Trin 2: Tjek vaskeanvisningen og brug din vaskemaskines skåneprogram

Når du har forberedt dit regntøj til vask, er det tid til at give det en tur i vaskemaskinen. Brug altid din vaskemaskines skåneprogram ved regntøj, da du på den måde mindsker risikoen for at lave skader på dit tøj. Vask aldrig dit regntøj ved for høje temperaturer, da dette kan beskadige belægningen og membranen, der holder dig tør. Det er derfor vigtigt, at du inden vask tjekker vaskeanvisningen på dit regntøj, så du er sikker på at give det den rigtige behandling. Brug et mildt vaskemiddel, der er egnet til tekniske tekstiler eller vandtætte materialer.

Ekstra tip: Der findes faktisk vaskemiddel med imprægnering, som er perfekt til at give dit regntøj lidt ekstra kærlighed. Disse slags vaskemidler genopretter den oprindelige langvarige vandafvisende evne! Se vores udvalg af plejemidler her.

Trin 3: Undgå blegemidler, opløsningsmidler og især skyllemidler

Når det kommer til at pleje dit regntøj, er det vigtigt at vælge de rigtige produkter. Her er det især vigtigt at undgå blegemidler og opløsningsmidler, da de kan beskadige materialerne og reducere tøjets vandtætte egenskaber. Dit regntøj kræver faktisk ikke så meget, så hvis du er i tvivl om, du kan tilsætte noget til dit regntøj, så er det sikreste bare at lade være.

Det absolut vigtigste råd ved dette trin er at undgå skyllemidler for enhver pris. Skyllemidler kan tilstoppe de mikroskopiske porer i tøjet, hvilket gør det mindre åndbart og mindsker dets evne til at holde dig tør.

Trin 4: Hæng regntøjet op på bøjle og lad det lufttørre

Efter vask er det tid til at lade dit regntøj tørre – og det kræver tålmodighed. Undgå at bruge en tørretumbler, da varmen kan skade de vandtætte egenskaber og materialer. I stedet bør du blot hænge dit tøj til tørre på bøjler eller en tørresnor og lade det lufttørre udenfor eller et godt ventileret sted.

Sørg for at dit regntøj er helt tørt før du pakker det sammen og smider det ind i skabet. Det kan nemlig forårsage dårlig lugt og i værste tilfælde også mug i tøjet.

Husk, at selvom det kan tage lidt ekstra tid og opmærksomhed at pleje dit regntøj, så betaler det sig i sidste ende. Et godt vedligeholdt regntøj vil sikre, at du forbliver tør og komfortabel i selv de vådeste forhold i mange år.

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg