Michael V. Knudsen – der ikke kaster med hvad som helst

Processen har været lang i forhold til at nørde ned i detaljer omkring materialevalg, syninger mv. for at få den bedste funktionalitet og holdbarhed

Michael V. Knudsen – der ikke kaster med hvad som helst

KNUDSEN77 er navnet på en kollektion af håndbolde, som håndboldprofilen Michael V. Knudsen har udviklet i samarbejde med et tysk boldfirma. SPORT 24, som er eksklusiv forhandler på boldene, har mødt BSH-spilleren til en snak om høj kvalitet, harpiks og hang til et godt greb.

Der er langt fra fortidens tunge, stive læderbolde, der lå henkastet i hjørnet af hallen fedtet ind i gammelt harpiks til nutidens lette, lækre bolde i fede farver, som sidder solidt i håndfladen på de fleste. KNUDSEN77 er kvalitetsbolde, som fås i forskellige farver og 4 størrelser, der passer til alle typer spillere; lige fra den allermindste håndboldentusiast til den fuldvoksne og hårdt kæmpende stregspiller i landets bedste liga. Vi har stillet skarpt på Michael V. Knudsens nye projekt.

Hvorfor har du valgt at lancere en boldserie?

”Efter mine år i Tyskland blev jeg kontaktet og spurgt, om jeg havde lyst til at være med til at udvikle et eksisterende produkt og forvandle det til markedets bedste bold. Jeg sagde ja, fordi jeg går meget op i forberedelse og optimering af detaljer og ved, at bolden som spillets vigtigste redskab skal fungere perfekt. Resultatet af godt håndværk – som denne bold er – giver alle muligheden for at spille med en fed håndbold!”

Hvad er særligt med KNUDSEN77 kollektionen?

”Først og fremmest er det en bold med et vanvittigt godt greb, hvilket er altafgørende og som skyldes materialevalget og måden, bolden er konstrueret på. I modsætning til andre bolde er KNUDSEN77 bolden både håndsyet og limet, hvilket gør den langt blødere og dermed lettere at gribe om, kaste og lave tricks med. Bolden er udviklet med henblik på at kunne spille med den uden brug af harpiks, men vigtigst af alt kan den bruges både med og uden. I børnehåndbold spilles der f.eks. ikke med harpiks, men det gode greb skal stadig være der. Derudover er det en bold i et lækkert design, der skiller sig ud fra mængden og bliver lagt mærke til på banen.”

Hvilket præg har du sat på boldene?

”Processen har været lang i forhold til at nørde ned i detaljer omkring materialevalg, syninger mv. for at få den bedste funktionalitet og holdbarhed. Personligt har jeg været med til at teste og videreudvikle boldene i samarbejde med mine tyske partnere og har også sat mit aftryk på logo, design, farvesammensætning osv. Vi arbejder konstant med at skabe løbende forbedringer for hele tiden at sørge for, at boldene performer bedst muligt. Det er et vildt spændende projekt, og jeg nyder at være med til at forvandle en sjov idé til et færdigt produkt.”

Du er vant til at slås inde på stregen. Hvordan er det pludselig at være blikfang for et produkt?

”Det er en anden rolle at være blikfang og skulle lægge ansigt til et produkt, men da jeg kan stå 100% inde for bolden og hele konceptet, falder det mig let og problemfrit. Jeg kunne aldrig drømme om at stille mig i front for noget, jeg ikke kan identificere mig med og stå inde for. Men det kan jeg her, og derfor føles det helt rigtigt.”

Hvorfor navnet KNUDSEN77?

”Der er tale om en blanding af tilfældigheder og en sportsdirektørs overtro. Da jeg i 2005 skiftede til SG Flensburg/Handewitt og skulle udvælge mig et nummer havde jeg et par favoritter. Numrene var dog behæftet med overtro, og sportsdirektøren ville for eksempel ikke lade mig spille med nummer 14, da tidligere spillere var blevet skadet med dette nummer på ryggen. Derfor skulle der tænkes kreativt; 14 = 7+7 samt det faktum, at min kone er født i 1977. Så var den sag afgjort. Nummer 77 har jeg efterfølgende taget med til Bjerringbro-Silkeborg, og håndboldfans i SG Flensburg/Handewitt og BSV kender mig for dette nummer. Derfor var det oplagt, at bolden skulle have kendetegnet 77.”

Hvilken feedback har du fået på bolden indtil nu?

”Jeg oplever rigtig god feedback på bolden blandt andet fra trænere, der ønsker det rigtige redskab. Et specielt godt sted at måle er hos børnene, som er vilde med den. Mine egne børn spiller også håndbold og har brugt bolden gennem længere tid. Begejstring for bolden både blandt børn og voksne er hele min motivation for at kaste energi i projektet. Jeg er spændt på, hvordan projektet kommer til at udvikle sig, og hvem ved; måske der skal udvikles flere produkter, som kan skabe værdi ind i den verden, der betyder så meget for mig.”

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg