Din guide til den perfekte skijakke

Bliv klogere på hvad du skal se efter, når du køber din næste skijakke. Hvad betyder Goretex, vandsøjletryk, membraner og hard-coating? Læs guiden her.

Din guide til den perfekte skijakke

Skisæsonen er så småt ved at begynde, og de ski-gale blandt os er allerede begyndt at drømme sig hen til alpernes snedækkede bjerge og nordens rå natur.Dog er der lidt, du skal have styr på, hvis du skal ud og stå på ski. Blandt andet skal du altid have fat i en god skijakke, der kan holde dig varm og tør på turen.Vi har talt med SPORT 24s egen in-house skiekspert, Caroline Vestergaard, der har stået på ski siden hun var 10 år, arbejdet som skiguide, og er ellevild med ski.Hun giver dig her gode råd til, hvad du skal se efter, når du skal købe din næste skijakke. Om det er din første eller bare endnu en i rækken er lige gyldigt.For hvis der er én ting, vi danskere ved, så er det, at der ikke findes dårligt vejr – kun dårlig påklædning.

Skijakke med styr på begreberne

Goretex, vandsøjletryk, membraner og hard-coating.Der er mange fancy ord at holde styr på, når du køber skijakke, men hvad er det vigtigste at holde styr på? Caroline Vestergaard fortæller:

Det vigtigste, du skal holde styr på er klart vandsøjletrykket og snefanget. Så du ved, at din splinternye skijakke er vandtæt, og at du ikke får sne helt op ad ryggen – det kan nemt ødelægge selv den bedste tur i sneen!

Vandsøjletrykket angiver præcist, hvor vandtæt din skijakke er.Jo højere vandsøjletrykket er, jo bedre er dine chancer for ikke at blive våd på pisterne. Så hold øje med det! Caroline fortsætter:

Du skal også være sikker på, hvad du vil have ud af din skijakke. Vil du have en løs, bevægelig jakke, så skal du vælge en skaljakke. Hvis du vil have en, der holder dig varm, så skal du kigge på en normal skijakke. Til de fleste, vil jeg dog anbefale at købe sig en normal skijakke, medmindre de ved, at en skaljakke er nok for dem”.

Et rigtigt godt tip er at investere i en skijakke, som har en separate lomme til liftkortet, så man ikke risikerer at miste sit liftkort på pisten!Det er ikke sjovt at stå langt hjemmefra og have utrolig langt hjem på gå ben., fordi man har tabt sit liftkort.Men næsten alle skijakker har en ekstra lomme på ærmet, som lige har størrelse til et liftkort og lommen er oftest placeret på venstre arm, så det passer til den liftscanner, man skal igennem, inden man kan komme med liften op til toppen.

Det bundsikre valg af skijakke

Der er rigtig mange forskellige jakker på markedet, og de pryder sig (næsten) alle sammen af, at have alle mulige former for egenskaber, der skal hjælpe dig i kulden.Men hvad nu, hvis du, sagt på godt jysk, bare gerne vil have en skijakke ”der virker”?En jakke, hvor du er sikker på, hvad du får? Caroline giver sit bud på, hvad du så skal gå efter;

Du kan altid gå efter noget ala Goretex-teknologi, der er din garanti for vandtæthed, isolering og åndbarhed. Så behøver du faktisk ikke kigge efter andre labels. Men hvis du ikke vil have Goretex, så kan du kigge efter jakker, der har isolerings-membraner, der sikrer, at temperaturen altid er perfekt, og som gør at du altid kan bevæge dig frit”.

Så det behøver slet ikke at være så indviklet.Gå efter en jakke, der har de rigtige mærkater og som kan holde dig varm på pisten. Og som du kan bevæge dig ordentligt i.

Hold varmen med lag på lag

Det er ikke kun skijakken der holder dig varm i sneen, men så sandelig også det tøj, du har under jakken!Når du skal stå på ski, så er det vigtigt, at du går efter princippet om tre lag: Skiundertøjmellembeklædning og skijakken + skibukser.

Hvis du har styr på de tre lag, så er du godt klædt på til turen. Caroline Vestergaard forklarer hvorfor:

Det er rigtig vigtigt, at man går op i de tre lag, når man skal stå på ski. Skiundertøjet har de fleste, da man kan købe det rigtig mange steder, men det er også vigtigt, at du har noget behageligt, varmt tøj under din skijakke, så du får en optimal beskyttelse”.

Vi har på SPORT 24s webshop altid et bredt udvalg af skipåklædning, så du kan finde lige det outfit, der passer til dig!Og når det er ordnet, så er du godt klædt på til din næste skiferie.God tur!

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg