Kompressionstøj: Derfor kan det være godt for dig

Hvad er kompression? Hvordan virker det, og hvem har egentlig glæde af det? Læs mere og bliv klogere her.

Kompressionstøj: Derfor kan det være godt for dig

Kompressionstøj er en diskutérbar størrelse, der kan skille vandene mellem videnskabelige beviser og faktiske oplevelser.

Det er endnu ikke videnskabeligt bevist, at kompressionstøj har en præstationsfremmende og restituerende effekt, men ikke desto mindre taler rigtig mange elitesportsmennesker godt om kompressionsteknologien og dens effekter.

Prøv kompressionstøj på din egen krop, og mærk, om kompressionen gør noget godt for dig. Her i indlægget vil vi gøre dig klogere på, hvad kompression er, hvordan det virker, og hvem der har størst glæde af det.

Hvad er kompression?

Kompression betyder at presse noget sammen. Vi taler om en bevægelse i især tights og strømper, som gavner og styrker kroppen. Kompressionstøj sidder ultrastramt om huden. Du kender måske begrebet kompression fra førstehjælp, hvor kompression bruges til at holde et tryk på en skade. Her reducerer man smerten og sætter hurtigere gang i genoptræningsprocessen.

Hvordan virker kompressionstøj?

Kompressionstøj lægger et intensivt pres på udvalgte muskler. Presset øger blodcirkulationen og sætter gang i produktionen af hvide blodlegemer, som hjælper kroppen med at restituere. Ved at lægge et pres om huden hjælper kompressionstøj altså med at effektivisere restitutionsprocessen samt reducere muskelømhed efter træning. Kompression forbedrer tilbageløbet af blodet fra de arbejdende muskler til det pumpende hjerte.

Kan kompressionstøj bruges af alle?

Der er ikke nogen klar retning for, hvem der skal bruge kompressionstøj til træning, og hvem der ikke skal. Derimod er der nogle sportsgrene, der er mere oplagte til kompressionstøj end andre; løb og styrketræning er nogle af dem.Jo mere du træner, jo vigtigere er en hurtig start på restitution. Når du løber større løb og løbetræner i mange timer om ugen, er dine ben udsat for en stor belastning, som kan reduceres med kompressionstøj. Når du styrketræner intenst mange gange i løbet af ugen, skal din krop også være hurtig til at restituere, så du kan føle dig frisk til næste træningspas. Træner du op til en triatlon, er kompressionstøj også komfortabelt og behjælpeligt under alle tre dele: Svømning, cykling og løb.Alle kan bruge kompressionstøj før og efter en krævende træning. Det er individuelt, hvilken effekt og komfort man opnår af at bruge kompressionstøj. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas, mens du træner, og at du lytter til din krop i restitutionsfasen.

Hvad er effekten af kompressionstøj?

Kompressionstøj er blevet og bliver stadig testet og brugt af elitesportsudøvere og motionister verden over. Der er som nævnt ikke videnskabeligt bevis for, at kompressionstøj har noget direkte link til præstation og restitution. Det er dog en helt anden snak, når man lytter til sportsfolkene selv. Her lyder en stribe fordele både under og efter træning.

Under træning iført kompressionstøj:

  • Reducering af risici for muskelskader ved bedre støtte og øget stabilitet

  • Øget kropskontrol og -bevidsthed giver øget smidighed

  • Færre muskelvibrationer og mindre træthed i musklerne

  • Øget udholdenhed

  • Tætsiddende materiale forbedrer svedtransporten

Efter træning iført kompressionstøj:

  • Restitutionen starter hurtigere

  • Reducerede hævelser og muskeltræthed

  • Forbedret cirkulation i blodet

  • Reduktion af toxiner i blodet

  • Hurtigere udhvilet til næste træningspas

Prøv selv kompressionstøj til din træning

Det er svært at sige noget om, hvilken virkning kompressionstøj vil have på dig, før du selv har prøvet det ”in action”.

Hvis du løber eller styrketræner på et intenst niveau, vil vi anbefale dig at starte ud med et par løbetights med kompression samt kompressionsstrømper, som giver den største effekt på de arbejdende muskler. Kompression undertøj er også altid godt at have med i træningstasken, hvor en undertrøje med kompression vil støtte og styrke dine mavemuskler samt arme, og underbukserne vil give dig samme effekt som et par kompression tights.Uanset, hvilken effekt du opnår med kompressionstøj, er du altid sikker på at opnå den bedste komfort. Det tætsiddende tøj forbedrer åndbarheden og svedtransporten, mens du træner. Du vil også altid føle en ekstra god kropsbevidsthed, som giver dig fuld kontrol over din krops bevægelser.Kom ind og prøv kompressionstøj hos SPORT 24, eller køb det  på webshoppen. Vi forhandler kompressionstøj fra kendte sportsmærker, som alle leverer den bedste kvalitet til dig!.

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg