Guide: Vælg de rigtige håndboldsko som markspiller

Vi guider dig til at finde de rigtige håndboldsko som markspiller - læs med og få gode råd!

Guide: Vælg de rigtige håndboldsko som markspiller

Der er massevis af ting, der skal tages hensyn til, når det kommer til valget om nye håndboldsko. Det kan være noget af en jungle at navigere i, når man skal tage stilling til blandt andet stødabsorbering, bredde, højde, komfort, pasform og vægt.

For at gøre det endnu sværere, så er der ikke et enkeltstående svar på, hvilken der er den rigtige eller bedste håndboldsko. Alle fødder er forskellige, og derfor handler det om at finde den håndboldsko, der føles bedst på dine fødder. Til dét er der nogle kriterier og egenskaber du kan kigge på.

Find den rigtige håndboldsko til dig!

Pasform

Smal, medium eller bred håndboldsko?

Næsten vigtigst af alt er at kende bredden på din fod. Ved at vide om du har en smal, medium eller bred pasform, kan man hurtigt fravælge og tilvælge sko, blot ud fra deres pasform.

Det er vigtigt at finde en sko, der passer til din bredde på foden. En forkert pasform kan nemlig både være medvirkende til en kortere levetid på dine sko og for stabiliteten omkring din fod, for så vidt muligt at undgå skader.

Find smalle håndboldsko her

Find medium brede håndboldsko her

Find brede håndboldsko her

Egenskaber i din håndboldsko

Letvægt eller stabilitet?

Når du har fundet bredden på din fod, er det vigtigt at vide, hvilke behov du har og hvilke prioritereringer du vægter højest i din håndboldsko. En af de største forskelle, der er på håndboldsko til markspillere er, om det er en letvægtssko eller en stabilitetssko.

Dette betyder dog ikke, at det ene udelukker det andet, da der selvfølgelig også er lette sko med en fin mængde stabilitet og stabilitetssko uden alt for meget materiale.

Letvægtssko anbefaler vi oftest til hurtige, eksplosive og dynamiske spillere, såsom en hurtig fløj eller eksplosiv bagspiller, som har fart i fødderne og ikke de tungeste retningsskifte. Letvægtssko er oftest produceret med et minimalt brug af materialer, så er du vild med en dynamisk, strømlinet og let sko, så tag et kig på skoene herunder.

Letvægtssko:

Stabilitetssko anbefaler vi til dem, der har brug for den ekstra støtte i deres acceleration, retningsskifte og afsæt. Det kunne f.eks. være en stærk stregspiller, en kraftfuld bagspiller - eller enhver anden spiller, der føler de har brug for mere stabilitet frem for alt.

Søger du en stabilitetssko med ekstra støtte, kan du med fordel vælge en sko med et mellemhøjt eller højt skaft for ekstra støtte omkring ankel og akillessene.

Stabilitetssko:

Komfort

Der er selvfølgelig forskel på, hvilken komfort skoene har. Nogle sko har en blød komfort og andre har en hårdere komfort. Komforten i din håndboldsko er et vigtigt element i at føle sig godt tilpas i skoene og på banen. Det er derfor vigtigt at du finder ud af hvilken komfort, der fungerer bedst for dig.

At skoen er blød, betyder nødvendigvis ikke, at skoen er ustabil. Faktisk er der flere stabilitetssko, der har en blød og støddæmpende komfort såsom adidas Stabil Next Gen og Mizuno Wave Stealth Neo.

Sko med blødere komfort:

Sko med hårdere komfort:

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg