Det skal du være opmærksom på ved valg af målmandssko

Hvilke målmandssko skal du vælge? Læs med når vi guider dig

Det skal du være opmærksom på ved valg af målmandssko

Hvilke målmandssko skal du vælge?

Først og fremmest, skal du selvfølgelig vælge en sko, der har samme pasform som din fod. Det er meget vigtigt for stabiliteten omkring din fod, for så vidt muligt at undgå skader. Derudover skal du som udgangspunkt gå efter en let og smidig målmandssko, for at få de bedste forudsætninger for mange redninger. Føler du dig mere tilpas og stabil i en lidt tungere sko, er det selvfølgelig det, du skal gå efter. Vigtigst af alt er tryghed på banen, så du altid kan yde dit bedste.

Sådan er de perfekte håndboldsko til en målmand:

  1. Gode og stabile

  2. Lette og smidige

  3. Helt tæt på halgulvet

Som målmand har du brug for andre egenskaber i dine sko end markspilleren har. Det er derfor meget vigtigt, at du har sat dig ind i din egen spillestil og dine egne behov på banen. Du skal stille krav til dine sko, så du kan opnå din maksimale ydeevne og altid har det bedste udgangspunkt og forudsætninger på banen.

Som håndboldmålmand har man ikke brug for samme stødabsorbering som andre spillepositioner har. Derfor er sålen som udgangspunkt en del tyndere, så man som målmand har en bedre føling med underlaget. Det er som målmand vigtigt at være helt tæt på halgulvet, for både nemmere at kunne glide og lave de hurtige bevægelser, som redningerne kræver.

Skoene er typisk fremstillet i et lidt lettere materiale, der giver endnu bedre mulighed for at lave de hurtige bevægelser, som kommer bag på skytten. Målmænd er ofte meget let på tå, hvilket skoen skal bidrage til og optimere. Målmandsskoen du vælger, skal derfor være meget smidig og fleksibel, så du har mulighed for at komme op på tå uden at få ømme tæer.

Ligesom alle andre slags håndboldsko er stabilitet et nøgleord. Her er specielt stabilitet omkring anklen meget vigtigt. Når man som målmand skal redde en bold med det ene ben, har det andet ben hele balancen. Derudover bliver den anden ankel, som er plantet på jorden, også udsat for en del flere vrid, hvilket skoen skal kunne stabilisere. Det er derfor meget vigtigt, at skoen du vælger, har en god hælstøtte og derfor en fast hælkappe.

Der er selvfølgelig sko, der er udarbejdet direkte til målmandspositionen, men hvis disse sko ikke passer til dig, dine fødder eller din spillestil, er der selvfølgelig også andre håndboldsko, der kan anvendes af målmænd. Du skal derfor ikke føle dig begrænset af udvalget af håndboldsko, men stadig have forståelse for, at nogle er specifikt udarbejdet for at optimere målmandens håndboldspil.

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg