adidas Parley – For en grønnere fremtid

Få hele histoaien om adidas' miljøvenlige løbesko, Parley Ultra BOOST, som bliver fremstillet af plastikflasker.

adidas Parley – For en grønnere fremtid

Isen smelter, havene stiger og plastik fylder overalt i naturen. I en verden, hvor forurening er et stigende problem, så er der (heldigvis) også mange, der ønsker at gøre noget ved det. For eksempel ved at rydde lidt op i noget af rodet. Og et af de firmaer er adidas, der med sin nye Parley collection producerer nogle af de mest populære adidas-produkter med et grønt twist.

adidas Parley fusionerer nemlig adidas’ normale high-end materialer med genbrugsplastik, der er taget op fra havet. Nysgerrig? Læs videre og få hele historien om, hvordan adidas tager ansvar.Fakta om plastik i havene

  • Hvert eneste år skylles der 8 millioner tons plastik ud i verdenshavene.

  • De 8 millioner bidrager til de 150 millioner tons plastik, der allerede er i havet.

  • Kun 9% af al plastik i verden bliver genbrugt.

Parley for the Oceans

Det skal siges allerede nu. adidas er ikke alene om at ville gøre noget ved problemerne. adidas Parley er et samarbejde mellem adidas’ globale afdeling og organisationen ’Parley for the oceans’, der prøver på at stoppe forureningen af verdenshavene.  

Så i stedet for ’bare’ at rydde op i havene, så har adidas valgt at få noget af alt den overskydende plastik lavet om til sko, trøjer og andet sportsudstyr. Så det kan sige, at man går fra ”trussel til tråd”. Altså fra miljøsvineri til moderigtigt udstyr med en grøn profil.

Og mere win-win kan det næsten ikke blive, når det kommer til miljørigtigt mode.

For Parley er ikke bare god marketing. Det er en bevægelse, der har fået kæmpe brands som Corona, Stella McCartney og flere til at støtte Parley for the Oceans mission om at få ryddet op i verdenshavene. Og den bevægelse kan du nu, ligesom 1 million andre, blive en del af. For adidas’ og Parley for the Oceans’ anstrengelser har nemlig bredt sig til hele verden.

adidas Parley er ikke bare tom snak

Man kunne måske fristes til at tro, at den nye Parley-serie blot er smart marketing, der skal drive salg ind for adidas. Men intet kunne være længere væk fra sandheden. adidas har ikke bare klistret et Parley klistermærke på skoene og så sparet, hvor de kunne på selve skoen.

Hvis du køber en adidas Parley Ultraboost (der kræver 11 plastikflasker for at blive færdig), så får du en sko, der ikke bare er miljøvenlig, men også er i absolut højeste kvalitet.

En Parley sko har nemlig alle de samme features som en normal adidas sko. adidas er altså ikke gået ned på kvaliteten for at ride på den grønne bølge. Men de har integreret de grønne tendenser i en bred vifte af deres produkter. Og det kan man kun have respekt for.

Det er altså ikke kun en midlertidig grøn omstilling, men derimod en revolution, som adidas er frontfigur for. En revolution der kan være med til at rydde op i de have, der fungerer som hjemsted for nogle af verdens mest fascinerende dyr og planter.

Modeindustrien en af de største syndere

Mange skulle måske tro, at fødevareindustrien var en af de største syndere, når det kom til plastik i havene. Men faktisk, så er modeindustrien en af de industrier, hvor der bliver spildt absolut mest plastik ud i havene. Mange af de syntetiske tekstiler, der bliver brugt til at producere tøj ender nemlig i havet. Og her kan det udgøre ekstremt stor skade for plante- og dyrelivet.

Derfor er det også vigtigt, at firmaer i modeindustrien tager deres del af ansvaret – og det gør adidas. Fordi ikke bare opsamler adidas affald fra havet, men de genanvender det også, så der ikke bliver produceret mere, der bare går ud og tager det gamles plads. Og hvis ikke det var nok, så kan du altid levere dine gamle adidas Parley sko tilbage til adidas. Dette gør, at de så ikke på en eller anden måde ender ude i havet igen. Det er smart!

Grøn omstilling for fremtidens skyld

Heldigvis har mange virksomheder verden over fået øjnene op for Parley for the Oceans’ mission. Og mange er også begyndt med deres egne initiativer, så man kollektivt kan nedbringe mængden af plastik i verdenshavene. Og faktisk er adidas så involveret med Parley for the Oceans, at de arbejder hen imod visionen om, at alle deres sko i 2020 skal være lavet af genbrugsplastik.

Det er et seriøst løfte fra en kæmpe virksomhed. Et løfte, som ikke mange virksomheder tør give. Hvis flere virksomheder kunne gå i adidas’, og Parley for the Oceans’, fodspor, så ville vi kunne gøre havene helt fri fra plastik. Og på den måde være med til at redde verdens vigtigste økosystem.

Vil du ride med på Parley bølgen? Så besøg SPORT 24s webshop, hvor vi har et godt udvalg af adidas Parley modeller. Her kan du altid finde lige den, der passer dig.

Og har du brug for lidt mere personlig vejledning? Så kan du altid komme ned i din nærmeste SPORT 24 butik, hvor vores dygtige kollegaer altid står klar til at hjælpe dig med alt, hvad du ønsker.

Og husk: adidas giver en del af alle salg direkte til Parley of the Nations, så et hvert køb kan være med til at rydde op i verdenshavene.

Vi ses!

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg