Hvem elsker ikke pandekager?

De flade kager er normalt noget vi forbinder med enten fødselsdage, dessert eller eftermiddagskaffe.

Men hvad nu hvis, du også kunne spise dem til f.eks. morgenmad med god samvittighed eller som en sundere eftermiddagssnack?

Vi har spurgt vores kollegaer i SPORT 24, om deres yndlingsopskrift på sundere pandekager, som smager syndigt godt, men hvor ingredienserne er lidt sundere end i de normale pandekager.

Resultatet blev de tre opskrifter herunder – velbekomme!

Pandekager med banan og skyr

Disse pandekager er lavet på bl.a. skyr, som har et lavt fedtindhold og et højt indhold af protein, som gør at det mætter godt.

I opskriften bruges vaniljeskyr, men du kan også bruge helt almindelig skyr.

Opskriften giver cirka 10 stk.

Det skal du bruge:

1 moden banan

 3 æg

 Vanilje skyr 120 g.

  60 g. havregryn

  ½ tsk. bagepulver

En stor håndfuld blåbær (friske eller frosne)  

Sådan gør du:

 Varm panden op på lavt blus.

Blend havregryn fint sammen.

Mos bananerne og blend æg, skyr, bagepulver og havregryn sammen til en ensartet masse.

Hæld dejen på en middelvarm pande og fordel den som en lille pandekage, her tilføjer du dine blåbær 

Bag bananpandekagerne til der dannes små luftbobler og vend dem så. 

Du kan spise dem varme, men de er også gode kolde!

Og husk at tilføje din yndlings topping - jeg bruger en karamel topping og frisk frugt.

Pandekager med banan og havregryn

“Spis din havregryn, så du kan blive stor og stærk”.

Havregryn har altid være forbundet med god mæthedsfornemmelse og en god start på dagen.

Disse lækre pandekager laves på bl.a. havregryn og mætter derfor i lang tid.

Opskriften giver cirka 12-15 stk.

Det skal du bruge:

2 modne bananer

3 æg

70 gram havregryn

70 gram hvedemel

½ tsk. bagepulver

1 tsk. kokosolie

Sådan gør du:

Varm panden op på lavt blus med kokosolie.

Blend mel og havregryn fint sammen og hæld det i en skål.

Mos bananerne og blend dem sammen med æg.

Tilsæt mel-og havregrynsblanding, den flydende kokosolie, bagepulver og blend det hele sammen til en ensartet masse.

Hæld dejen på en middelvarm pande og fordel den som en lille pandekage.

Bag bananpandekagerne til der dannes små luftbobler og vend dem så.

Du kan spise dem med varme, men de er også gode kolde! Og husk at tilføje din yndlings topping.


TIP: Når du kommer den flydende kokosolie i dejen, behøver du ikke tilsætte ekstra fedtstoffer hver gang du skal lave en ny bananpandekage.

Pandekager uden mel og mælk

Du behøver ikke tømme hele køleskabet og alle køkkenskabe, når trangen til pandekager melder sig.

Disse pandekager kræver blot tre ingredienser; æg, banan og havregryn.

Opskriften giver 2-3 store pandekager


Det skal du bruge:

1 æg
1 banan
Havregryn (mængden der tilføjes, er alt efter hvor fast pandekagerne skal være)

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til en ensartet pandekagedej.

Bag pandekagerne på en pande til de er gyldne.

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus