Få rørt hele kroppen med cykling

Læs her hvorfor cykling er godt for hele din krop uanset alder og niveau.

Få rørt hele kroppen med cykling

Cykling er en af de motionsformer, der sætter hele kroppen på arbejde. Cykling passer de fleste som motionsform. Ung som gammel kan få glæde af at cykle.

Har du småskavanker, er cykling også en god motionsform, da du skåner kroppen i højere grad end ved løb og halsport.

Hvis du endnu ikke er dedikeret til cyklen og den fri motionsform, kan du med fordel læse med her, og blive overbevist. Der findes nemlig ikke bare én men flere gode grunde til at vælge cyklen, næste gang du skal ud at røre dig.

Du bestemmer farten

Når du cykler, er det dig, der har kontrollen. Det er dig, der sidder ved styret og sætter tempoet. Find et tempo, der passer dig. Når du bliver en mere erfaren rytter, kan du snildt sætte mere fart på.

En god idé er også at variere mellem tempi. Ligesom du kan intervalløbe, kan du også intervalcykle. Start ud i et moderat tempo, og sæt så gang i en spurt, herefter skal du ned i et trillende tempo. Gentag intervallerne under turen. Det sætter gang i hele kroppen og forbedrer konditionen markant.

Den bedste træning for hjerte og kredsløb

Cykling er og bliver en af de bedste motionsformer for din krop. Dit hjerte og hele kredsløbet har stort gavn af den rullende motionsform, der sætter alle muskler og led i gang.

Når du kommer godt i gang med at cykle, vil du hurtigt opleve et bedre åndedræt. Det skyldes, at dit iltoptag forbedres markant ved cykling. Samtidig nedsætter jævnlig cykling også risiko for hjerte-kar-sygdomme og åreforkalkning.

Du kan altså ikke komme uden om, at cykling er godt for dig:

  • Du kommer i form

  • Dine organer styrkes

  • Dine muskler og led styrkes

Mindre slid og større muskler

Cykling er en langt mere skånsom motionsform end eksempelvis løb. Du får ikke de samme stød op igennem hele kroppen ved cykling, som når du løber. Har du dårlige knæ eller andre skavanker, du skal passe på, når du dyrker sport, er cykling en oplagt motionsform. Du opnår en jævn belastning samt mindre slid på led og muskler.

Når du cykler, bruger du primært de store muskelgrupper. Det kræver et stort arbejde for din krop, hvilket giver en synlig effekt. Du vil snart både kunne se og mærke, at dine muskler bliver større og stærkere.

Cykling er både en sport og en hobby

Udover at være en givtig motionsform, er cykling også en tilfredsstillende sport, hvis du går op i lir og gear. Der findes et utal af tilbehør til din cykel og til cykelrytteren. Når du vil komme godt fra start, hører god stil sig med. På SPORT24.DK og i SPORT 24 og SPORT 24 OUTLET butikker bliver du klædt på, som den cykelrytter, du vil være. Vi har et stort kvalitetsudvalg af beklædning samt tilbehør.

Når du er klædt sikkert og behageligt på, ønsker vi dig god vind på cykelstierne!

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg