Sådan bevarer du træningsmotivation

Gæsteindlæg af Nordic Hiit – også kendt fra hjemmesiden, Nordic Hiit

Hvordan holder du træninsgmotivationen, når det bliver lidt surt? Læs med her og få konkrete redskaber fra Nordic HIIT.

Sådan bevarer du træningsmotivation

Hvad er din grund til at træne? Har du et mål, eller er det en livsstil?

Vi bliver ofte spurgt om, hvordan vi holder træningsmotivationen, og hvordan vi kan fortsætte så mange år i træk uden at give op.

I starten handlede det om udseendet. Vi ville gerne have en flot og veltrænet krop, men det er ikke grund nok til at blive ved med at holde træningsglæden ved lige. Det, der sker inde i kroppen efter ca.  4 – 6 uger, er meget mere værd, og holdbart, end kun at fokusere på, hvordan kroppen ser ud. Dét at få mere energi i hverdagen, og mærke hvordan man bliver stærkere, er virkelig en motivationsfaktor, især da det også giver meget mere selvtillid i livet generelt.Efterhånden som vi blev stærkere, gik der mere leg i træningen og vi sluttede altid vores træning af med en challenge. Det kunne være en bestemt øvelse som krævede en enorm styrke eller mere akrobatiske øvelser, hvor vi skulle løfte hinanden i forskellige acro yoga øvelser. Så pludselig blev dét motivationen.Da vi startede Nordic Hiit blev motivationen også at inspirere andre mennesker til at træne og komme i deres bedste form. Det var og er stadig en kæmpe motivation for os at se, hvor glade vores Nordic Hiit familie bliver, når de kan mærke, at de bliver stærkere og kan udføre øvelser, de ikke kunne til at starte med, og hvordan deres hverdag bare bliver nemmere, og hvordan livsglæden bliver større.

Nordic Hiit stod for træningsprogrammet til Kari Traa Urban Training, hvor masser af kvinder i hele landet fik muligheden for at genopdage træningsmotivationen på en ny og anderledes måde.

Selvfølgelig har vi også perioder, hvor træningsmotivationen er lavere end på andre tidpunkter. Det skal man lære at acceptere. Men så det er vigtigt, at du holder ud, fortsætter og ikke giver op, bare fordi det bliver lidt hårdt.

Find din grund til at træne

Alle træner fordi de gerne vil se godt ud, men du skal finde en grund der er dybere end det. Uanset hvor du starter, eller hvor langt du er i din træning, så har du et kæmpe potentiale foran dig hvis du vil det nok. Derfor er det vigtig at du finder din grund til at træne.

Det mentale i træning fylder mere end du tror. Hvis du kan overkomme de mentale begrænsninger, som er de undskyldninger og problematikker vi sætter for os selv i forhold til træning, så kan du komme rigtig langt.Så hvorfor vil du gerne arbejde og svede for det? Hvorfor vil du gerne i bedre form og være sundere?

Sæt delmål

Sæt delmål for din træningsudvikling. Det kan være alt fra styrkemæssige udfordringer, til hurtighed eller smidighed. Sæt et delmål som du synes kunne være sjovt eller fedt at lykkes med, og som er realistisk at opnå inden for en kort periode. Et eksempel på et delmål kunne være at kunne tage 5 push ups.

Vi træner Nordic Hiit til hverdag, men vi synes det er sjovt at sætte mål inden for udfordrende yogaøvelser, der kræver kropskontrol og styrke. Så det behøver nødvendigvis ikke være indenfor den træningsform du dyrker, at du kan sætte nogle delmål.

Christina (t.v.) og Ida (t.h.) fra Nordic Hiit er klar til at give dig masser af træningsmotivation og inspiration både her på bloggen og på Instagram.

Du kan finde tonsvis af inspiration på Instagram, og det er vigtig at du har det sjovt med det. Du kan altid tjekke vores individuelle Instagramprofiler ud og, se hvilke udfordringer vi har sat for os selv og opnået: @Christinavld og @Idawad.3 hurtige tips til at holde træningsmotivationen

  1. Prioritér dig selv.

    Hvis du er glad, har du langt mere overskud og det vil smitte af på andre.

  2. Sæt realistiske planer for din træningsuge

    Hvis du ved at det næsten er umuligt for dig at få trænet 5 gange om ugen (på trods af dine gode intentioner) er det bedre at sætte et mål om at få trænet 3 gange. Så opnår du succes og glæde over at have nået dit mål, og så kan du jo altid træne en dag eller to ekstra, hvis det passer ind.

  3. Tag ”før-billeder” af dig selv og mål dig med målebånd

    Det kan godt være svært at se sin egen udvikling i spejlet, fordi vi kigger på os selv hver dag. Hvis du tager et billede forfra, bagfra og fra siden i sportsbh og shorts og så tager nogle nye igen efter 1 måned, kan det være, at du pludselig kan se en forbedring, og det er en kæmpe motivation. Det samme gælder kropsmål; tag et målebånd og mål dig om overarmen, taljen, hofterne, samt det bredeste sted på dit lår, og tjek dine mål løbende.

Vi er Christinaog Ida, som står bag træningskonceptet Nordic Hiit – Workout on demand.

Vi er uddannede personlige Trænere og har mange års erfaring inden for forskellige træningsformer. Vores mission er, at eliminere alle de dårlige undskyldninger for ikke at leve et stærkt og aktivt liv, og det gør vi med Nordic Hiit.

I kan se mere om os og følge med på vores Facebook og Instagram.

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg