Din indkøbskurv

Total: 0,00 DKK

Løbetøj

(956 produkter)

/ 90 / Alle

(956 produkter)

/ 90 / Alle
Vi har modtaget din besked, mange tak!
Der skete en fejl, beklager. Prøv igen senere.

Løbetøj til alle sæsoner

Løbetøj er funktionel beklædning, der giver dig den helt rigtige komfort, når du løbetræner - uanset på hvilken årstid træningen foregår. Det er nemlig vigtigt, at du er klædt rigtigt på, så du hverken bliver for varm eller for kold. Hvis du bliver nedkølet eller overophedet forringer det nemlig din præstation markant. På denne side kan du finde vigtig information om, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du vælger dit løbetøj.

 

Lag på lag giver dig størst komfort

Løb kan dyrkes hele året og derfor er det en god idé at have en bred vifte af løbetøj at vælge imellem. Rigtig meget af det tøj, der er beregnet til løb, kan dog bruges hele året, hvis du anvender "lag på lag"-princippet. Med "lag på lag"-princippet menes, at du bygger din løbepåklædning op i eksempelvis 3 lag. Et eksempel til en kold vinterdag kunne være:

 

Første lag: Tætsiddende løbeundertøj med særligt fokus på god svedtransport og pasform.

Andet lag: Svedtransporterende mellemlag med fokus på en god varmende effekt.

Tredje lag: Åndbar løbejakke, som effektivt beskytter dig mod vindens nedkøling - men samtidig lader din overskudsvarme fordampe væk.

 

Ved at bruge denne metode i særligt de koldeste måneder, kan du nemt sammensætte din påklædning, så den passer præcis til de skiftende vejrforhold i det omskiftelige danske klima. Mellemlaget i eksemplet ovenover kunne eksempelvis nemt skiftes ud med en tyndere og knap så varm løbetrøje på en kølig efterårsdag. På de varme sommerdage vil du typisk kunne nøjes med korte løbebukser eller shorts, samt en svedtransporterende T-shirt.

Uanset hvor på kroppen løbetøjet skal bruges, er fællesnævnerne, at det skal være:

  • Svedtransporterende - så kroppen holdes tør og tilpas
  • Åndbart - så din overskudsvarme får lov at fordampe og du ikke "koger over"
  • Let - så tøjet ikke føles generende og hæmmende
  • Hurtigttørrende - så tøjet bevarer sin lette vægt, i modsætning til at blive vådt og tungt
  • Anatomisk korrekt - så kroppen opnår størst mulig bevægelsesfrihed
  • Strækbart - så det følger kroppens bevægelser og ikke virker hæmmende for din løbetræning

For at opnå disse egenskaber, bliver løbetøj fremstillet i syntetiske materialer, som eksempelvis polyester og elastan. Alle de store og kendte sportsmærker bruger konstant energi og penge på at udvikle nye materialer, der er endnu bedre til at opfylde dine behov som løber. Derfor kan der være stor forskel på dit gamle tøj i forhold til nyt og moderne løbetøj, hvor de seneste teknologier er taget i brug.

 

Husk alle de vigtige lag

Alle lag i din løbepåklædning er vigtige, men særlig ét lags vigtighed bliver ofte undervurderet. Det inderste lag - løbeundertøjet - bliver nemlig ofte overset hos nystartede løbere. Der er dog flere gode grunde til at investere i det rigtige undertøj til din løbetræning.


Almindeligt undertøj er ofte fremstillet i bomuld, som er svedabsorberende (suger sveden til sig) og derfor bremser svedtransporten til næste lag fuldstændigt. Dette er ikke fordelagtigt under løbetræningen, da det hurtigt kan medføre ubehagelige gnavsår, mens din krop også holdes våd og klam - i stedet for tør og tilpas. Herudover fremstilles almindeligt undertøj typisk ikke med flade syninger, hvilket er yderligere medvirkende til at øge risikoen for de ubehagelig gnavsår i nogle af de ømmeste områder af din krop.

 

Løbetøj til vinter

Løbetræning om vinteren kan være en kold og ubehagelig oplevelse, hvis du ikke har løbetøjet i orden. Under kolde vejrforhold er det nemlig meget vigtigt at være iklædt løbetøj med gode isolerende egenskaber, der både holder dig varm - og samtidig lader din krop ånde, så du ikke "koger over". Det vil også være en fordel at være iført løbehue, løbehandsker og eventuelt en halsedisse, så du ikke bliver nedkølet. Ligesom med resten af løbetøjet, skal disse dele være lette, svedtransporterende og åndbare - så du opnår den bedste komfort og de bedste forudsætninger for at præstere optimalt ved din løbetræning.

 

Forskel på løbetøj til kvinder og mænd

For at opnå den bedste pasform og komfort når du løber, er det vigtigt at vælge det helt rigtige tøj, der passer perfekt til dine individuelle behov. Derfor anbefales det, at du vælger løbetøj, som er designet med en kønsspecifik pasform. Mænd og kvinder har forskellig anatomi, hvilket blandt andet betyder, at der er stor forskel på, hvor man som mand og kvinde er smal eller bred. Løbetøj til kvinder er derfor designet med fokus på de kvindelige former, så løbetøjet får den helt rigtige, tætsiddende pasform. Løbetøjets funktionalitet kommer også mere til sin ret, når det sidder tæt til kroppen - og samtidig giver det smarte tøjs flotte design dig en smart og sporty stil.

 

Gør dig klar til nye toppræstationer

SPORT 24 bestræber sig på altid at have det lækreste og bedste løbetøj til både mænd og kvinder! Løbetøjet skal være inspirerende og give dig en fornemmelse af at være 100% klar til din næste toppræstation - uanset om du er topatlet eller motionsløber. Tjek derfor udvalget her på sport24.dk eller besøg en af vores mange fysiske butikker, hvor du kan blive klædt behørigt på i kvalitets tøj fra top til tå!

 

Klar! - Parat! - Løb!