Din indkøbskurv

Total: 0,00 DKK

Neutral løbesko

(130 produkter)

/ 90 / Alle

(130 produkter)

/ 90 / Alle
Vi har modtaget din besked, mange tak!
Der skete en fejl, beklager. Prøv igen senere.

Neutrale løbesko

Når en løbesko betegnes som en "neutral løbesko", er det hverken farve eller design, der tænkes på. Derimod handler det "neutrale" om, hvor lidt eller meget støtte løbeskoen er forsynet med i mellemsålen. En neutral løbesko er designet uden ekstra støtte i mellemsålen og bør som udgangspunkt kun vælges, hvis du har en naturlig og lige fodafvikling, hvor din fod stort set ikke "falder indad".

 

En neutral løbesko har særligt fokus på støddæmpning

Som udgangspunkt er det ikke en fordel at være "neutral løber" i forhold til at falde en anelse indad på foden. Faktisk er et let fald indad (pronation) kroppens naturlige støddæmpning. Når du som neutral løber mangler denne afgørende aflastning, er det derfor meget vigtigt, at du vælger en neutral løbesko. En klassisk neutral løbesko har nemlig særlig fokus på støddæmpning og komfort. På langt de fleste modeller lægges støddæmpningen både i hælen og forfoden - for at beskytte foden bedst og sikre en behagelig fodafvikling under løbetræningen.

 

Sådan identificeres neutrale løbesko

Neutrale løbesko kan kendes på at mellemsålen føles blød fra hæl til forfod, når du mærker på skoens inderside. Det betyder nemlig, at skoen ikke er forsynet med en stabilitetskile i et hårdere materiale.

 

Neutrale løbesko til tempoløb

Neutrale løbesko, der i overvejende grad er tænkt til intervaltræning og hurtigt tempoløb, er derimod designet med fokus på mindst mulig vægt. Når en neutral løbesko skal veje så lidt som muligt, vil det oftest betyde mindre støddæmpning, da støddæmpningselementerne er med til at gøre skoen tungere. Denne type løbesko er derfor beregnet til de forholdsvis korte ture i træningsprogrammet, hvor der fokuseres på intensitet og hastighed. Omvendt er det typisk en dårlig idé at bruge letvægtsskoene til de lange ture, hvor målet er at få tilbagelagt mange kilometers afstand på løberuten. At bruge letvægtsskoene til denne form for løbetræning kan nemlig resultere i ærgerlige overbelastningsskader og efterfølgende ufrivillige pauser fra løbetræningen.

 

Neutrale løbesko til mellemfodsløb

Tanken med at skifte fra en klassisk hællanding til at lande længere fremme på mellemfoden er blevet populær hos både løbere og producenter. Idéen er, at du får en mere naturlig fodafvikling, samt en mere fremadrettet kropsholdning. Dét giver en mere effektiv udnyttelse af din krops energi (bedre løbeøkonomi), da du skal bruge færre kræfter i overkroppen på at komme fremad. Desuden skåner denne fodafvikling også dine knæ og andre vigtige led, da belastningen bliver mindre voldsom.

 

Neutral løbesko med fleksibel opbygning

En neutral løbesko til mellemfodslanding er anderledes opbygget end de klassiske neutrale løbesko. Skoene er ekstremt lette og forsynet med en meget fleksibel sål, som tillader foden en fri og naturlig bevægelse. Herudover er hælen ofte en anelse afrundet, hvilket tvinger foden til at lande længere fremme.

Løbeskoene har desuden et lavere drop fra hæl til tå. På klassiske løbesko er forskellen fra hæl til tå oftest omkring 12 mm, mens den typisk er mellem 4-10 mm på mellemfodsløbesko. Denne forskel er med til at fremme dit mellemfodsløb og giver dig dermed en bedre kontakt med det underlag, du løber på.

 

Forkæl dine fødder med en neutral løbesko i bedste kvalitet

Når du søger en neutral løbesko, er SPORT 24 det rigtige sted at kigge - her finder du altid et stort og godt udvalg af neutrale løbesko i absolut topkvalitet. Uanset om du søger en klassisk neutral løbesko, en tempoløbesko eller en neutral løbesko til mellemfodsløb, så finder du altid de bedste skomodeller i SPORT 24's fysiske butikker og på sport24.dk