PADEL TENNIS til kvinder

(71 produkter)

Padel tennis - en fusionssport

Paddle tennis eller Padel tennis? Det er spørgsmålet. Dog har spillet ikke noget med en pagaj at gøre, hvorfor det korrekte navn ikke er paddle tennis men padel tennis.

Når du spiller Padel tennis, dyrker du to sportsgrene på én gang. Den underholdende idrætsgren er en variation af både tennis og squash, hvor fordelingen er cirka 80/20 i tennisspillets favør. En Padel tennis bane minder i design om en almindelig tennisbane. Blot med den forskel, at banen er en anelse smallere og kortere - i forhold til en tennisbane hvor der spilles double - samt omgivet af vægge, som man ser på en traditionel squashbane. Derudover er udseendet identisk med servefelter og et net i midten.

Reglerne for Padel tennis kort fortalt

Padel tennis er i officielt regi tiltænkt som en double med to spillere på hver sin side af nettet. Når kampen påbegyndes, fungerer pointsystemet som i tennis med 15-30-40 og eventuelt deuce samt fordel i det enkelte parti, hvis dette bliver nødvendigt. Sættet vindes af det hold, der først opnår 6 partier. Er stillingen 6-6 anvendes en tiebreak: præcis som i tennis.

En padel tennisbold må ikke berøre væggene på modstanderens banehalvdel først, men skal altid ramme dennes underlaget som det første, når padel tennisbolden bliver slået over nettet. Dette gælder både i en serve- og spilsituation. Pointet kan blandt andet vindes ved, at en modstander slår bolden i nettet, bolden rammer dennes halvdel to gange eller hvis modstanderen ikke rammer din banehalvdel som det første.

Når der serves i padel tennis, skal dette forgå med en underhåndsserv. Der serves skråt og padel tennisbolden skal først være i kontakt med underlaget bag servelinien - hvilket også gør sig gældende for serveren - og må ikke rammes over hoftehøjde. Det er tilladt at serve ind på det sidste stykke af væggen i servefeltet, så længe banen rammes først. Den midterste sektion af en padel tennisbane består af et gitter, der ikke må rammes i en servesituation; kun når spillet er igangsat efter denne.

Hvad skal du slå med i padel tennis?

Det er nærliggende at tænke, at når du dyrker padel tennis, så spiller du det med en padel tennisketcher. Dog er det et bat og ikke en ketcher der anvendes. Battet kan til forveksling ligne et oversized bordtennisbat eller en lille pagaj, hvorfor man måske kunne argumentere for, at det burde hedde paddle tennis.

Et padel tennis bat kan have forskellige former; både dråbe-, diamant- og cirkelformet. Overfladen er designet med huller og består som regel af komposit materiale eller karbon og med en kerne af skum. Derudover har et padel tennisbat mange af de samme funktioner som tennisketchere eller badmintonketchere har, hvor vægten, balancen og overfladen kan variere alt efter, hvilken spilletype du er.

Padel tennis’ oprindelse

Padel tennis blev opfundet i slutningen af 60’erne af mexicaneren Enrique Corcuera. Sporten blev hurtig populær og efter massiv succes i det latinamerikanske, begyndte Padel at vinde indpas i USA og Europa.

I dag er Padel tennis ved at blive mere og mere populært og er måske den hurtigst voksende sportsgren lige pt. I Spanien anses det for at være den andenstørste sportsgren efter fodbold, hvilket må siges at være stort. Herhjemme i Danmark er folk også ved at få øjnene op for den sjove sport, og der kommer hele tiden flere Padel tennis baner rundt om i landet ligesom antallet af udøvere også stiger.

I 2005 blev der afhold den første internationale og professionelle Padel turnering, og i 2018 fik Danmark også sit første Padel landshold.

Bliv klar til padel tennis hos SPORT 24

Uanset om du kalder det paddle tennis eller padel tennis, finder du hos SPORT 24 det du skal bruge. Book en time eller to; ta' dine venner eller veninder med og kast jer over den underholdende variation af tennis og squash. Padel tennis er nemt at gå til og endnu lettere at blive afhængig af. Kast dig over den populære sportsgren og kæmp til det sidste for æren, sejren og hvert point.

SPORT 24 er vilde med padel tennis; er du?