Støt Den Gamle Dame i din Juventus trøje

Kært barn har mange navne; og få klubber er så ”kære” og populære som Juventus. Der er få spilletrøjer der er så ikoniske som en Juventus trøje. En Juventus trøje har næsten altid været hvid og sort stribet. Derfor kaldes Juve også på italiensk i Bianconeri; De hvid/sorte. Med faktisk fik klubben deres verdensberømte spilletrøjer fra fodboldens moderland. Selvom den oprindelige Juventus trøje var alt andet hvid/sort – faktisk var den pink -, blev det i 1903 besluttet, at klubben skulle have nye spilletrøjer. En englænder der spillede i klubben, skaffede via en kontakt i Nottingham sort/hvide spilledragter matchende dem Notts County spillede i og bom; en klassiker var født.

Grundlæggerne og de første spillere i Juventus trøjerne var unge

Juventus Football Club blev dannet i 1897 under navnet Sport Club Juventus i den nordvestlige italienske by Torino. Fodbolden var på daværende tidspunkt en voksende sportsgren i Europa, hvorfor en gruppe latinstuderende mente det var på sin plads, at byen fik en sportsklub. Grundet de studerendes unge alder - hvor de fleste var under 18 - valgte de at kalde klubben Juventus, der på latin betyder ungdommen. De spillere der i dag trækker i en Juventus trøje, bærer derfor rundt på en tung arv, der daterer langt over 100 år tilbage i tiden. 

Én familie og én skandale vil altid være forbundet med en Juventus trøje

Selvom Juve har et hav af trofæer bag sig, har klubben og spillerne i deres Juventus trøjer ikke altid været et synonym med succes. Tilbage i 2006 rullede den store Calciopoli-skandale. Juventus blev tvangsnedrykket til Serie B, fik en pointstraf og frataget flere italienske mesterskaber. Dette skyldes anklager om blandt andet dommerpåvirkninger der skulle føre til, at dommerne dømte i Juventus’ favør. Selvom flere spillere forlod klubben på grund af dette, valgte en del dog ligeledes at blive, hvilket blandt andet omfattede de italienske stjernespillere Gianluigi Buffon og Alessandro Del Piero samt tjekkiske Pavel Nedved. 

Én familie har sat deres tydelige aftryk på fodboldspillerne i deres Juventus trøjer, klubben og lokalsamfundet; Agnelli familien. De er primært kendt for at eje bilfabrikanten Fiat, og har siden 1924 været involveret, ledet, solgt og købt nye spillere, der skulle bære den hvid/sorte Juventus trøje. Man kan roligt sige, at den indflydelse Angellierne og Fiat har haft ikke kan underdrives, hvorfor en Juventus trøje på brystet tit har været prydet af et Jeep logo, der er en del af den italiensk-amerikanske firmafusion mellem netop Fiat og Chrystler. 

Er du fan af fodbold? Så se vores store udvalg af fodboldtrøjer.

En Juventus trøje har stjerner; masser af stjerner

Hvis der skulle sættes én stjerne på en Juventus trøje for hver gang klubben vandt et trofæ, ville den være én stor stjerne. Klubben har vundet nærmest alt der er at vinde. Fra Serie A og Coppa Italia i hjemlandet, til Champions League, UEFA Cuppen, Cup Winners Cup og et utal af andre europæiske og internationale titler. En Juventus trøje er med andre ord en spilletrøje der forpligter. 

Hos SPORT 24 finder du masser af Juventus merchandise; og ikke kun din næste Juventus trøje. Uanset om du kalder klubben Juve, Den Gamle Dame, Bianconeri eller blot Juventus, har SPORT 24 det du skal bruge for at vise din opbakning. Passer din Juventus trøje ikke, kan den nemt og hurtigt ombyttes i en af de mange SPORT 24 butikker. Selvom Juve er en gammel dame, er en ny Juventus trøje altid et frisk pust til din fodboldgarderobe.

Se også udvalget fra Juventus' største konkurrenter i Europa:

Manchester United

Manchester City

Arsenal

Real Madrid

Bayern München

Tjek i øvrigt fordelene ved at være Klub SPORT 24 medlem!

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg