Frankrig fodboldtøj

4 produkter

Filtrer
KategorierVis liste
Fodbold
(4)
Fodboldtøj
(4)
SizeVis liste
122 - 128
128 - 137
137 - 147
147 - 158
158 - 170
S
M
L
XL
2XL
KønVis liste
Mænd
(2)
Drenge
(2)
Piger
(2)
Pris
DKK 550
DKK 700
MærkerVis liste
Nike
(4)
KlubVis liste
Frankrig
(4)
FarverVis liste
Blå
(2)
Hvid
(2)
BæredygtighedVis liste
Genanvendt
(4)
Sortering
Viser 4 af 4 produkter

Der er lidt "Brasilien" i Frankrigs landsholdstrøje

Det var ikke uden grund, da det franske landshold fik øgenavnet ”Europas brasilianere” tilbage i 1980’erne. Under kyndig ledelse af træner Michel Hidalgo, viste de dygtige fodboldspillere i Frankrigs landsholdstrøje en inspirerende, elegant, talentfuld og teknisk avanceret offensiv spillestil, som havde slående ligheder med spillestilen hos Brasiliens landshold. Det bliver spændende at se, om de dygtige fodboldtalenter i Frankrigs landsholdstrøje møder og kan slå Brasilien ved fodbold VM 2018.

Farverne på Frankrigs landsholdstrøje

Det franske fodboldlandshold bliver ofte omtalt som ”Les Bleus” (de blå) af både fans og nyhedsmedier. Den blå farve er nemlig karakteristisk for Frankrigs flotte landsholdstrøje, som det franske landshold bærer med stolthed på fodboldbanerne.

Det franske landshold har også ofte været omtalt under navnet ”Les Tricolores” eller ”L'Equipe Tricolore” (det trefarvede fodboldlandshold), på grund af holdets brug af farverne i ”drapeau tricolore”, Frankrigs nationale flag: Blå, hvid og rød. Ved fodbold VM i Rusland 2018 er uniformen dog primært blå og hvid.

Brugen af de 3 farver har ellers tidligere været lidt af et kendetegn for de franske landsholdstrøjer, lige siden de 3 farver første gange blev brugt på den Franske landsholdsuniform i Frankrigs første officielle internationale landsholdsfodboldkamp mod Belgien i 1904.

Siden det franske fodboldlandsholds start, har de franske landsholdsspillere ofte spillet i blå landsholdstrøjer, hvide shorts og røde fodboldstrømper, når de spillede landskampe på hjemmebane. Når holdet har spillet på udebane, har det franske landshold imidlertid ofte spillet landskamp i hvide landsholdstrøjer, hvide shorts og hvide strømper – eller røde landsholdstrøjer, blå shorts og blå strømper. De senere år, har udebane landsholdsuniformen primært været rent hvid.

I årene 1909 til 1914, bar Frankrig en hvid landsholdstrøje med blå striber, hvide shorts og røde strømper. Ved fodbold VM i 1978 spillede det franske landshold en kamp mod Ungarn, hvor begge hold mødte op med hvide uniformer – så det franske landshold måtte skifte til en grøn- og hvid stribet landsholdstrøje, som de lånte af Club Atlético Kimberley.

Frankrigs landsholdstrøje har haft forskellige producenter gennem årene

Fra 1966 til 1972 blev Frankrigs landsholdstrøjer lavet af Le Coq Sportif. I 1972 indgik det franske landshold en aftale med den tyske sportsudstyrs producent adidas, som de næste 38 år leverede landsholdstrøjer til Frankrigs landshold. Iført landsholdstrøjer med de velkendte tre adidas striber, vandt det franske landshold både UEFA Euro i 1984, FIFA World Cup i 1998 og UEFA Euro i 2000. Ved VM i fodbold 2006 bar Frankrig rene hvid striber på landsholdstrøjen i alle fire knockout kampe, inklusiv finalen.

Den 22. februar 2008 meddelte det franske fodboldforbund, at de ønskede at ophøre partnerskabet med adidas – for i stedet at indlede et nyt samarbejde med den amerikanske sportsgigant Nike. Det nye samarbejde med Nike trådte i kraft den 1. januar 2011 og den nye franske landsholdstrøje bærer da også det velkendte logo fra Nike. Aftalen mellem det franske landshold og Nike blev i øvrigt, for perioden fra 1. januar 2011 til 1. juni 2018, vurderet til en værdi af hele 320 millioner euro! Dermed er Frankrigs blå landsholdstrøje fodboldhistoriens dyreste landsholdstrøje, nogensinde.

Første gang det franske landshold bar en landsholdstrøje produceret af Nike ved en stor fodboldturnering, var ved EM i fodbold 2012, hvor man mødte England i det indledende gruppespil, mens Spanien blev endestationen i kvartfinalen. Hér var landsholdsuniformen mørk blå med et snært af guld. I februar 2013 afslørede Nike en rent babyblå udskiftningsuniform for det franske landshold.

Vis din support til ”Europas brasilianere” – køb Frankrigs landsholdstrøje!

Det bliver spændende at følge de talentfulde fodboldspillere i Frankrigs landsholdstrøje, når de skal dyste mod nogle af verdens bedste fodboldnationer på deres vej gennem fodbold VM 2018 i Rusland. Når du bærer Frankrigs stilfulde blå landsholdstrøje, kan du vise verden, at du støtter det franske fodboldlandsholds kamp ved fodbold VM 2018. Køb Frankrigs landsholdstrøje online hos SPORT 24 eller i en af de mange fysiske SPORT 24 butikker, så du kan blive klar til VM i fodbold.