Artikel skrevet i samarbejde med Kari Traa

Vi har alle en favorit sports-BH i skabet, som vi elsker at bruge. Det er desværre med stor sandsynlighed den første, som du skal have udskiftet.

Ifølge Kari Traas sports-BH-udvikler Marika Høseggen, bevarer de fleste sports BH’er ikke den samme gode kvalitet over tid.

- Hvor ofte du skal skifte sports BH afhænger naturligvis af, hvor ofte du træner, hvor ofte du vasker din sports BH og hvordan elasticiteten holder, siger Høseggen.

Ifølge hende er det en god tommelfingerregel at udskifte sports BH hvert år. Måske endda oftere hvis du træner meget i den same BH.

Forkert støtte kan skade brystvæv

- Det kan lyde som værende meget ofte og ligeledes dyrt, men husk, at træning uden ordentlig støtte kan sænke din præstation, forårsage smerter i brystet samt beskadige dit brystvæv, tilføjer hun.

Der er ikke noget nøjagtig svar på, hvornår du skal udskifte din sports BH. Her er der dog en række tegn på, at din sports BH er forældet.

5 tegn på at din sports BH skal udskiftes

 • Klare tegn på slid, såsom at formen er ændret og udvidet.

 • Elastikken er blevet blødere, måske kan du endda se gummitråde stikke ud.

 • Smerter i brystet, nakken eller skuldrene, når du træner.

 • Hvis sports BH’en er blevet lidt for behagelig, er stropperne eller båndene blevet for løse og dermed vil brysterne bevæge sig mere end før, når du træner.

 • Det kan også være, at din krop har ændret sig i løbet af de sidste 6-12 måneder. Måske er du gået op eller ned i vægt eller har været gravid?

Husk! Kroppen giver ingen naturlig støtte til brysterne, og størrelsen på barmen varierer igennem hele livet på grund af hormoner, menstruation, vægt-ændring, graviditet og alder.

Få din sports Bh til at holde længere

Med hensyn til både miljøet og din egen pengepung – er det i alles interesse at bevare en sports BH, så længe som muligt.

Ifølge Høseggen er der nogle ting, du kan gøre for at få din sports BH til at ‘leve længere’.

Med hensyn til både miljøet og din egen pengepung – er det i alles interesse at bevare en sports BH, så længe som muligt.

Sådan får din sports BH længere levetid

 • Køb en sports BH med gode justeringsmuligheder. Hyppig brug, træning med høj intensitet og vask vil slide på stoffet og kan udvide BH’en med tiden. Du kan tilen vis grad kompensere for dette med gode justeringsmuligheder på skulderstropperne og kanten under barmen.

 • Læs vaskeanvisningerne omhyggeligt. Brug en vaskepose og lad BH'en lufttørre.

 • Sørg for at have flere forskellige modeller af sports BH’er at skifte mellem, som også er tilpasset forskellige typer træning.

Kari Traa Træningstøj

 1. Kari Traa Ness Sports BH Dame
  Kari Traa Kari Traa Ness Sports BH Dame
  300 kr
 2. 33%
  Kari Traa Ness Sports BH Dame
  Kari Traa Kari Traa Ness Sports BH Dame
  300 kr
  Slutsalg 200 kr
 3. 30%
  Kari Traa Trud Sports BH Dame
  Kari Traa Kari Traa Trud Sports BH Dame
  250 kr
  Slutsalg 175 kr
 4. Kari Traa Trud Sports BH Dame
  Kari Traa Kari Traa Trud Sports BH Dame
  250 kr
Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus