Sneen er faldet i alperne, og for mange danskere begynder længslen efter nyfalden puddersne under skiene at melde sig, mens det for andre er de hyggelige aftener foran kaminen med glühwein, der trækker. Resultatet er det samme – det rimer på skiferie.

De glade timer i sneen er et af vinterens højdepunkter for mange og vi møder rigtigt mange spændte og glade familier, der er ude og handle ind til vinterens skiferie. Og netop det at dele de gode oplevelser har vi – og I – tilfælles med en af Østrigs populæreste skiregioner: SalzburgerLand., der byder på nogle af danskernes mest foretrukne skisportssteder.

Udover sin idylliske beliggenhed midt i Alperne, er SalzburgerLand nemlig et sandt mekka for dig, der elsker at stå på ski og idet hele taget bare elsker at dyrke glæden i det hvide element. SalzburgerLand bugner af idylliske vinterlandskaber og alsidige skisteder i verdensklasse.

Området byder på mere end 2.000 pister i alle sværhedsgrader, fun parks, off-piste, skitouring, hyggelige alpehytter, lækre hoteller, aktiviteter for hele familien og Alpernes absolut bedste afterskiing – alt sammen krydret med østrigsk gemytlighed og leben.

Uanset om I er en børnefamilie, eller du skal på skiferie med vennerne, har SalzburgerLand alt, hvad der skal til for at gøre din skiferie til vinterens – ja måske årets højdepunkt. Det store spørgsmål er bare, hvilken destination passer bedst til dig?

Vi har samlet en godtepose til dig med lidt blandende skiområder – både de kendte danskerfavoritter og de mere gemte perler, som du bør lære at kende. 

Wagrain-Kleinarl

Det velkendte Wagrain-Kleinarl danner rammen om alletiders skiferie til børnefamilier. Der hersker en helt særlig gæstfri og imødekommende atmosfære i området, der ligger midt i Østrigs største skisportsparadis Ski Amadé. Her finder du et gigantisk udbud af velpreparerede blå og røde pister, fun parks for de legesyge, skandinavisktalende skiskole og sorte pister til eksperterne.

Rundt i skiområdet er der drysset med alpehytter, så der aldrig er langt mellem den næste Gullasch-suppe, Kaiserschmarrn eller et dampende varmt glas glühwein. Wagrain-Kleinarl er for danskerne, hvad Vesterhavet er for tyskerne. Et sted man bare kommer tilbage til – hele familien.

Obertauern

Er du til skiferier over trægrænsen og sublimt skiløb kombineret med fest og farver, har Obertauern alt, hvad hjertet begærer. Obertauern er et af Østrigs mest snesikre områder, og skisæsonen er lang, da området ligger hele 1.740 meter over havoverfladen.

Skistedet åbner allerede i november, og her er masser af skiudfordringer til de øvede skiløbere, men samtidig et gedigent udvalg af brede blårøde boulevarder, hvor nybegyndere stille og roligt kan lære kunsten at stå på ski. Byen har også sin egen vinterbørnehave, hvor uddannet personale hygger med børnene med leg, diskotek og sjov, hvis forældrene vil nyde en stund alene på pisterne.

I Obertauern ligger langt de fleste hoteller og lejligheder op og ned ad liftsystemet, så klik skiene på uden for din hoveddør og sus direkte ud i sneen. Obertauern er også kendt for sit gastronomiske niveau, og søger du en dampende afterski, går du heller ikke forgæves.

Zell am See-Kaprun

I Zell am See-Kaprun får både de supergode skiløbere og nybegyndere fuld valuta for pengene. Området dækker over hele tre skiområder, og der venter store oplevelser i sneen på bjergene Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn og Maiskogel. Zell am See-Kaprun har alt, hvad der skal til for at gøre skiferien fantastisk – både for børnefamilier, inkarnerede freeridere og snowboardere. Her er pister i alle sværhedsgrader, hyggelig afterski, masser af aktiviteter for hele familien – og ikke mindst fremragende muligheder for off-piste. 

Og så har Zell am See-Kaprun den eneste gletsjer i SalzburgerLand. Den hedder Kitzsteinhorn og rejser sig mere end 3.000 meter over havets overflade. Her kan vintersport-fans udnytte snegarantien helt fra oktober til tidlig sommer, og man må ikke snyde sig selv for at tage helt til toppen. I vinteren 2019 bliver det endnu nemmere, når en ny panoramagondol åbner mellem Kaprun by og Kitzsteinhorn.  Det store skisportssted er desuden et mekka for livsnydere, der vil forkæle sig selv med wellness, lækker mad og et væld af naturskønne oplevelser.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Drømmer du om skiferie fyldt med sjov, action og udfordringer? Så er Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn det rigtige sted for dig. Området har ikke alene det længste navn, men er også det største og det mest varierede skiområde i SalzburgerLand. Her får du adgang til et kæmpe skiterræn med 270 snedækkede pistekilometer i alle sværhedsgrader, forbundet med en super infrastruktur og behagelige lifte – ofte med varme i sæderne.

Området bugner af oplevelser for dygtige skiløbere, og der er gode muligheder for både freeride, off-piste og skitouring i det uberørte. Samtidig er der masser af brede og børnevenlige pister, der appellerer til familier og mindre erfarne skiløbere. Skircircus er også et paradis for dem, som vil løbe langrend eller helt droppe skiene en eftermiddag til fordel for sneskovandring, skøjteløb eller kanekørsel.

En kælketur er også en klassiker, og det kan man vist også roligt sige om afterskistedet Hinterhag Alm, hvor mange røde hjerter har regnet ned over danskere og andre nationaliteter, som skråler med på de bedste schlager-hits.

St. Johann in Salzburg

St. Johann i Salzburg er en charmerende, lille by med en række hyggelige og stemningsfulde hoteller, kroer, restauranter og gode shoppemuligheder, der ligger midt i SalzburgerLand, kun ca. 45 minutter fra Salzburg lufthavn. Størstedelen af overnatningsstederne ligger lige ud til pisten, så det er bare på med skiene og så deruda'. Uden for pisten er her rigeligt at tage sig til.

Du kan tage din bedre halvdel med på en romantisk kanetur gennem det snedækkede vinterlandskab, dyrke den kulinariske scene med hele 6 gourmetrestauranter inden for 20 kilometers rækkevidde eller tage hele familien med på en aftenkælketur i susende fart ned ad Hahnbaum.

Drømmer du om at lave dine helt egne ski med trækerne, stålkanter og dit helt eget design - ja, så læg vejen forbi Rubert Thurner, hvor du på 2,5 dag kan bygge et par ski 100 % tilpasset til dig.

Salzburger Saalachtal

Familievenligheden er altoverskyggende i Salzburger Saalachtal og går langt ud over den typiske gæstfrihed. De prisvindende begynder-piste ved Almenwelt Lofer og den idylliske Heutal i Unken er den perfekte legeplads for mor, far, børn og bedsteforældre.

De brede og flade piste skaber et ideelt terræn for begyndere, børn og dem, der har brug for at træne teknik, og Salzburger Saalachtal har tre skiskoler helt dedikeret til familier. Alt i alt er Salzburger Saalachtal et absolut familie-vinterparadis og det helt rigtige sted at dyrke glæden i sneen for flere generationer sammen.

Glæder I jer allerede?

Er du begyndt at glæde dig til året skiferie med familien efter at have læst om SalzburgerLand? Eller er du blevet mere nysgerrig på skiferie i Østrig, så tjek SalzburgerLand

God skiferie!

PS: der er spændende ting på vej de næste uger - hold øje med vores Instagram og Facebook....

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus