Mie Moltke har været i vores TV-skærme i godt og vel 13 år. Den Mie Moltke vi ser her er dog ikke helt den samme, som hun engang var.

Mies liv var nemlig, helt siden barndommen, fyldt med det daglige pres fra elitesportsverden.

Jeg var ikke på den måde bevidst om det dengang, det er noget jeg er blevet senere"

Mie havde et kæmpe pres til hende selv, da hun var på sit højeste niveau.

Men sådan var det altså – og det ærgrer Mie sig også selv over. ”Jeg synes det er ærgerligt at jeg ikke på noget tidspunkt har nydt, hvor gode vi egentlig var. Fordi vi var virkelig dygtige! Men det kan jeg ikke huske. Jeg kan kun huske at jeg synes jeg ikke var god nok, og at jeg altid var for tyk.”

Var man syg? Så tog man til træning alligevel. Var man udkørt? Så tog man til turnering alligevel. Ja, Mie nævner endda, at hendes dansepartner på et tidspunkt valgte at deltage i en turnering med et brækket håndled – av!

Presset blev til sidst så stort for Mie, at det manifesterede sig i hendes hverdag i form af en spiseforstyrrelse. Det krævede en drastisk ændring i Mies tilgang til sporten og egentlig bare livet i det hele taget.

Lad værre med at søge et facit og forstå at du er god nok som du er. Det at finde sig selv er en rejse i sig selv – og det var netop dette Mie skulle indse, for at genfinde kærligheden til den sport der havde betydet så meget for hende hele hendes liv.

"Jo hurtigere vi tør overgive os til det som kroppen, mavefornemmelsen, hjertet siger, jo mere kommer vi sgu til at leve i overensstemmelse med os selv"

Lyt til hele episoden (helt gratis) på din foretrukne platform: Apple Podcasts,Spotify, Google Podcast

Nogle af de ting, vi stiller skarpt på i dagens podcast med Mie Moltke:

  • Mies barndom og dansebaggrund (00.45)
  • Hvordan eliteniveauet påvirkede hende (08.40)
  • Mies råd til sit teenage-jeg (12.25)
  • Om hendes kamp med spiseforstyrrelse og det at finde sig selv (24.10)
  • Hvordan Vild Med Dans kom ind i billedet (34.20)
  • Hvad Mie har lært af sine dansepartnere gennem tiden (38.10)
  • Mies tilgang til livet i dag (47.50)

Kæmpe tak til Mie for hendes ærlighed og gode pointer - og tak til Kari Traa for at hjælpe med de lækre styles Mie har på!

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus