Jeg har haft det godt i alle faser af min karriere. Hver periode har indeholdt noget positivt og godt. Jeg har været heldig!"

Bjarte Myrhol fra Oslo er ikke, som mænd er flest. Siden 2014 har den nu 37-årige håndboldsspiller nemlig været anfører for Norges landshold i herrehåndbold. En rolle, der i 2017 bragte ham helt til finalen i VM. For tiden imponerer Bjarte i den danske håndboldliga, hvor han henover de sidste fem sæsoner har været stregspiller for Skjern Håndbold. Det er han dygtig til – faktisk så dygtig, at han er blevet kåret som verdens bedste stregspiller. 

Med den imponerende titel følger naturligvis et stort pres. Alligevel formår Bjarte at nyde sin tilværelse som professionel håndboldspiller:

Arbejde skal være sjovt, så jeg sørger for at finde små ting, der gør mig glad. Jeg elsker stadig at være i omklædningsrummet – kulturen, snakken med drengene, musikken i baggrunden og sammenholdet."

At have en positiv og stærk relation til sine medspillere er vigtigt for Bjarte. En stærk holdånd gør nemlig, at han stadig nyder sit arbejde til trods for at have tilbragt hele sit voksenliv på håndboldbanen. 

Med en større arbejdsglæde følger en større arbejdsmotivation. Faktisk er Bjartes vigtigste råd til unge atleter, som drømmer om at kvalificere sig til Champions League, VM, OL eller andre store mesterskaber, at de skal sørge for at have det sjovt. 

Selvfølgelig kræver en VM-kvalifikation, at man er dedikeret og villig til at ofre meget tid på at nå sit mål, men hvis man kun ser sin træning som en sur pligt, bliver det svært at holde motivationen:

Hvis du ved, at du skal ud at løbe 1000 timer, så find ud af, hvordan du kan gøre de 1000 timer sjove.

Selvom den norske elitesportsudøver drømmer om at vinde flere og større medaljer i fremtiden, er det ikke sporten, der har hans primære fokus.

Adspurgt hvad hans ultimative drøm i livet er, svarer han: ”Det er at være verdens bedste far. Det er min største drøm.”

Efter at have fået børn har Bjartes prioriteter ændret sig. Blandt andet bruger han mindre tid med håndboldgutterne og mere tid derhjemme. Helt præcist hvor ”derhjemme” er, går han til gengæld ikke så meget op i: 

Det er ikke vigtigt for mig, om jeg bor i Paris eller lille Skjern, så længe jeg kan være sammen med min familie.

I dagens podcast med Bjarte Myrhol stiller vi blandt andet skarpt på:

  • Hans opvækst i Oslo og debut som håndbolsspiller (00.30)
  • Karrieremæssige triumfer og nederlag (07.15)
  • Bjartes grundlæggende indstilling til livet (14.05)
  • Hvordan hans forhold til håndbold har ændret sig med alderen (18.35)
  • Hvordan det er at blive kåret som verdens dygtigste stregspiller (34.20)
  • Vigtigheden af en god kost og tilstrækkelig søvn (39.50)
  • Bjartes karrieremæssige og personlige målsætninger (56.40)
Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus