Hvis du er lige så vild med sneakers, som vi er hos SPORT 24, er du sikkert også stødt på (eller måske ejet) et par Nike Air Max sneakers.

Air Max er til dato Nikes mest populære sneaker-kollektion, hvilket Nike fejrer med en årlig Nike Air Max Day.

Nike Air Max Day

Nike Air Max Day markeres d. 26. marts. Ikke en hvilken som helt dato, men dagen hvor den nu legendariske Nike Air Max sneaker for første gang så dagens lys tilbage i 1987 med modellen Air Max 1.

I år har NIke taget skridtet videre, da hele marts måned er dedikeret til at fejre Nike Air Max. For at hylde de populære sneakers, lancerer Nike hvert år en række nye Air Max modeller, og i år er ingen undtagelse.

Nyeste skud på Air Max stammen hedder ‘Nike Air Max Excee’, og er en hyldest til en elsket klassiker, men mere om det længere nede i artiklen.

Men hvorfor overhovedet fejre Nike Air Max? Hvad er det, der adskiller disse sneakers fra andre Nike sneakers?

Nike Air Max – Hvorfor er den så populær?

Udover et fedt design skyldes Air Max’ vilde succes den revolutionerende Air teknologi, som er en komprimeret luftpude, der sikrer maksimal stødabsorbering. Men selve teknologien gjorde det ikke alene; designet af et synligt ‘vindue’ i hælen, hvor man nu for første gang kunne se den famøse Air teknologi, gjorde sit til at skoens popularitet tog fart.

Det revolutionerende design blev udviklet af arkitekt (nu sneaker-designer) Tinker Hatfield, som fik inspirationen til det unikke hæl-design fra noget så utraditionelt som en bygning. Nærmere præcist George Pompidou Center i Paris, hvor man kan se direkte ind i bygningen udefra.

The shoe was designed to breathe, be flexible and fit well but the fact it had the air window in the sole and the frame color around it meant it looked a lot different than other shoes in its day.

Nike Air Max Excee - 90’er retro i nutids design

Den nye Nike Air Max Excee sneaker hylder 30 året for lanceringen af den nu ikoniske Air Max 90 sko. Looket på den nye Excee sneaker er derfor også inspireret af dens 30 årige forfader, og bringer derfor den klassiske sko tilbage til nutiden i et fedt design.

90’er stilen kommer især til udtryk i Excee’s miks af materialer. En skøn blanding af holdbart læder, syntetisk læder og eksklusivt ruskind løber på kryds og tværs henover den åndbare mesh-overdel. Derudover giver gummistykket omkring Air-enheden og Air-logoet på hælen et kærkomment flashback til den populære Air Max 90

Så vil du med tilbage til en tid, hvor skovmandsskjorter, denim-overalls og hårmascara var højeste mode, kan du med den nye Nike Air Max Excee få 90’er retro stilen tilbage på fødderne.

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus