Løbesko er ikke bare løbesko. Der er mange ting at tage højde for, når du skal finde skoene som skal bære dig frem kilometer efter kilometer.

Dét ved ASICS, og derfor har de lanceret kampagnen ”Feel the Difference” (”Mærk forskellen” på dansk), som sætter fokus på vigtigheden af at finde de helt rigtige løbesko, der passer til ens løbestil og ambitionsniveau. 

I den forbindelse er ASICS på banen med to helt nye versioner af deres elskede løbesko Gel-Cumulus og Gel- Kayano.

Vi tager selvfølgelig et kig på de to klassiske løbesko nedenfor, men først ser vi nærmere på, hvorfor det er så vigtigt at finde de rigtige løbesko, og hvilken forskel de rigtige par løbesko kan gøre for dit løb.  

Og sidst men ikke mindst, har du faktisk muligheden for at vinde lige netop dét par løbesko, som passer til dig, men mere om det senere.

Mærk forskellen i løbesko designet til DIN løbestil

Den vigtigste faktor du skal kende til, inden du investerer i et par løbesko, er din løbestil. Din løbestil har intet med mode at gøre, men derimod måden du løber på.

Der er tre forskellige løbestile, som du kan høre ind under:

- Neutral

- Pronation

- Supination

Er du neutralløber holder du din ankel helt lige, når du lander på foden. Din vægt fordeles lige ned gennem benet og giver dig et godt afsæt.

Hvis du pronerer lander du på ydersiden af foden og falder indad med mere end 6%, når du løber.

Hvis du er én af de sjældne 2-3% af løbere, som hører til supinationsløbere lægger du vægten på ydersiden af foden dvs. at foden falder udad, når du lander. 

Du kan læse meget mere om de forskellige løbestile i vores blogindlæg lige HER.

Mærk forskellen i løbesko designet til DINE ambitioner

Når du har styr på din løbestil, kan du se på, hvad du gerne vil opnå med dit løb. For når det gælder dine ambitioner, drømme og mål er det heller ikke ligegyldigt, hvilke løbesko du løber i.

De rigtige løbesko kan hjælpe dig til at opnå dine mål hurtigere og bedre.

Vil du løbe længere skal du f.eks. kigge efter en sko med ekstra støddæmpning, hvorimod du skal have fat i en letvægts-sko, hvis du vil løbe hurtigere.

Er dit mål at løbe ud i skovens ubetrådte terræn, skal du kigge efter en løbesko med et godt greb. 

Mærk forskellen med de nye ASICS Cumulus og Kayano løbesko

Som nævnt øverst i artiklen har ASICS lanceret nye, opdaterede versioner af deres efterhånden klassiske og elskede løbesko Cumulus og Kayano.

Nedenfor går vi tæt på de to modeller og deres nye 2020 opdateringer, så læs videre og bliv klogere.

ASICS Gel-Cumulus 22 løbesko

Den 22’ende udgave af ASICS’ neutrale løbesko Gel-Cumulus er ifølge ASICS selv:

[…] the best GEL‑CUMULUS™ running shoe ever.

ASICS Gel-Cumulus 22 er lettere (11 gram for at være præcis), blødere og har bedre afvikling end sine udmærkede forgængere.  

Starter vi fra oven, så er den luftige, lette mesh-overdel lavet i ét stykke med 3D print så du undgår generende sømme og irriterende gnave-mærker i huden.    

Mellemsålen med FLYTEFOAM har også fået en opgradering og er blevet blødere end tidligere, og hælen er også blevet redesignet til bedre at kunne modstå stødet, når du landet på underlaget.   

Sidst men ikke mindst har ASICS gjort mere plads til tæerne, så der er plads, hvis dine tæer skulle hæve op på varme løbeture.

ASICS Gel-Kayano 27 løbesko

Pronations-løbeskoen Gel-Kayano 27 er blødere end de tidligere udgaver, men giver stadig den gode, velkendte støtte.

Mellemsålen er stadig bygge op omkring bl.a. Flyte Foam og Flyte Foam Propel teknologierne. Dog har Propel en lavere densitet i denne udgave, som gør denne løbesko endnu blødere.  

Derudover har skoen integreret ASICS’ nye, kønsspecifikke SPACE TRUSSTIC™ teknologi i ydersålen. På damemodellen giver teknologien bedre stabilitet i bevægelsesretningen, mens den på herremodellen giver mere støtte i fodafviklingen.

Tag testen og VIND dine nye løbesko

Hvis du er i tvivl om, hvilken sko der passer til lige netop DIG, er her en test, så du kan finde de helt rigtige løbesko.

Du skal blot svare på nogle enkelte spørgsmål, og så vil du få vist et udvalg af sko, som passer til dig, din måde at løbe på og dine løbeambitioner.

Og fik vi sagt, at du kan vinde, den sko, som passer til lige netop dig? Jo, den er god nok!

Prøv testen lige HER og vind dine ideelle ASICS løbesko.

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus