LØBESKOLE: Opgradér dit løb med løbegadgets

Fysioterapeut Jacob Rosenkrans

Fysioterapeut og løber Jacob Rosenkrans guider dig til 5 gode løbegadgets, som kan opgradere dit løb.

LØBESKOLE: Opgradér dit løb med løbegadgets

I takt med at løb er blevet så populært, er gadget-junglen også vokset. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilket tilbehør der kan hjælpe dig på din løbetur.

Nedenfor finder du 5 forskellige gadgets, som kan gøre din løbetur sjovere og mere behagelig.

Kompressionsstrømper

Hvis du ønsker at hjælpe dine ben hurtigst muligt i løbeskoene igen, eller sørge for at benene får god cirkulation på løbeturene, så kan kompressionsstrømper være det du skal have fat i. Kompressionsstrømper er med til at øge cirkulationen i benene - et sted hvor blod og væske skal arbejde imod tyngdekraften.

Øget cirkulation kan give mindre træthed i musklerne under løbeturen, eller bruges til at øge resititutionen efter.

Kompressionsstrømper skal sidde tæt for at have en gavnlig fysiologiske effekt - vær derfor sikker på at du får den rigtige størrelse.

Se kompressionsstrømper her

Løbeur

Her er der virkelig mulighed for at slippe din indre nørd løs. Løbeure gør, efter min mening, alt omkring løb og hverdagen meget sjovere. Næsten alle løbeure fås med aktivitetstracker så du også kan holde styr på din aktivitet i løbet af dagen og dine træninger - nogle ure kan også give dig et estimat på hvornår du er restitueret og klar til træning igen.

De fleste ure er spækket med funktioner som kan give dig mange spændende detaljer omkring dit løb, både under og efter turen. Nogle af funktionerne vil du bruge meget, andre mere sjælendt og det kan variere i perioder afhængig af formålet med din træning.

Mange af urene er efterhånden blevet rene smart watches, som du også kan afspille musik fra, betale med, og få notifikationer om mails, opkald og beskeder. Nogle funktioner er et must have andre er nice to have - det kun dig selv som kan sige hvad du har brug for, så vælg dit ur ud fra det.

Se vores udvalg af løbeure her

Taske & bælter

Løbetasker og -bælter giver dig mulighed for at medbringe ting til turene.

Bælter kan bruges til at have, væske, energi, telefon, nøgler, dankort eller andre småting som kan være nødvendigt på løbeturen. Her er det vigtigt at vælge et bælte, der sidder tæt på kroppen og vil derfor, hvis det sidder rigtigt, ikke vil genere under din løbetur.

Tasker giver selvfølgelig mulighed for at medbringe lidt flere ting. De giver god mulighed for eksempelvis at have tøj med så du kan bruge dine løbeture som transport til og fra andre aktiviteter.

Se vores udvalg af løbetasker her

Høretelefoner

Høretelefoner kan for mange være med til at gøre løbeturene mere underholdende og overkommelige. Du kan høre din yndlingsmusik, podcast, lydbog eller hvad du nu bruger til at koble af med. Det kan få tiden til at gå hurtigt så løbetuen er overstået inden du ved af det.

Derudover har musik også vist sig at øge præstationsevnen ved sportsgrene som løb, cykling og svømning.

Husk dog at brug det fornuftigt når du bevæger dig i trafikken, og stadig være opmærksom på, hvad der sker omkring dig.

Se vores udvalg af høretelefoner her

Lys & reflekser

Når mørket falder på, skal lys og eller reflekser findes frem. Reflekser øger din egen sikkerhed hvis du bevæger dig ud i trafikerede områder hvor du ønsker at blive set. Lys, i form af pandelamper, kan være med til at du selv i de mørke timer af døgnet kan bevæge dig ud på stier eller andet udenfor byens gadebelysning.

Se alle vores reflekser her

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg