Cirkulær økonomi, genbrug, bæredygtighed.

Termer som ikke længere blot er fluffy snak og store visioner, men som nu- for de flestes vedkommende- er blevet en naturlig måde at tænke på, når vi shopper.

Som forbruger tænker vi mere over, hvordan vores tøj er lavet og dermed også på, hvordan vores tøjforbrug påvirker miljøet. Derfor går vi mere og mere op i genbrug, genanvendelighed og cirkulær tænkning.

Med cirkulær økonomi åbnes mulighed for, at de ressourcer, som ellers ville være endt som affald, kan gå et eller flere skridt tilbage i værdikæden og indgå i produktionen igen. Eller de kan indgå som input i et helt nyt kredsløb.

- Miljø & Fødevareministeriet, Miljøstyrelsen www.mst.dk

Helly Hansen har i mange år været en bæredygtig frontløber på tekstilområdet og tager nu skridtet videre med deres Mono Material kollektion.

Hvad der gør netop denne kollektion så speciel, kommer vi til længere nede.

Først tager vi dog et hurtigt kig på Helly Hansen som et bæredygtigt modehus.

Helly Hansen – en bæredygtig frontløber

Helly Hansen har siden 1877 lavet tøj, der blandt andet beskytter os mennesker mod vejrets luner.

Men nu har den erfarne tøjgigant, som startede med at lave tøj til den barske, norske fiskeindustri vendt skuden og fokuserer nu også på, at beskytte ”vejret” mod os og vores (over)forbrug.

Bæredygtighed er blevet en central del af Helly Hansens DNA og virksomheden har igennem de senere år lavet en masse gode tiltag for at realisere deres vision om at være en fremtræden, ansvarsfuld spiller i dagens tøjindustri.

Mono Material kollektionen – 100% genanvendelig

Helly Hansen er med deres Mono Material kollektion endnu tættere på den fuldendte cirkel.

Mono betyder enkelt, og kollektionen Mono Material er netop det, navnet antyder; ét enkelt materiale.

Hvert enkelt produkt i kollektionen er lavet af kun ét materiale, hvilket gør det nemmere at genanvende, modsat produkter der er sammensat af flere materialer.

Ideen bag Mono Material kollektionen er nemlig, at hele produktet nemt skal kunne genanvendes. Ikke kun en lille eller nogle få dele af produktet - hvilket ofte er tilfældet i produkter med forskellige fibre.

When recycled into new materials, mono materials maintain a higher quality than mixed fibers, and for consumers, these singular material garments are resilient and easier to care for, delivering longer-lasting performance and protection.

- hellyhansen.com


Mono Material kollektionen er derfor et vigtigt skridt i retningen mod en mere ansvarsfuld tøjindustri og en renere klode.

Kollektionen består blandt andet af dunjakker i et lækkert urbant design til brug alene eller som mellemlag.

Mere om dem herunder.

Urban Liner jakkerne – 100% genanvendeligt polyester

Helly Hansens Urban Liner jakker til både kvinder og mænd er som nævnt en del af den nye Mono Material kollektionen.

De er lavet i 100% genanvendeligt polyester fra yderst til inderst, og kan derfor nemt genanvendes, når jakken efter mange års brug trænger til udskiftning.

Letvægtsjakkerne er lavet i et enkelt, moderne design og fås i forskellige, skønne farver.

Hvis du har fået lyst til at anskaffe dig en bæredygtig jakke, så kan du finde jakkerne i udvalgte SPORT 24 butikker eller på SPORT24.DK.

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus