ASICS er på banen med sin nye kollektion, som hylder det kendte sportsbrands japanske oprindelse. ASICS Retro Tokyo kollektionen er inspireret af den japanske hovedstad Tokyo. En inspiration som stammer fra året 1964, hvor Japan for første gang var værter for de Olympiske Lege.

Nu 56 år senere kommer OL tilbage til Tokyo. Ringen er sluttet, og det markerer ASICS ved at lancere en kollektion af sportssko og -beklædningsgenstande, som hylder Tokyos ædle kulturarv.

Vi ser nærmere på det verdenskendte sportsbrand og den nye kollektion, som udover lækkert sportstøj også tæller opdaterede versioner af blandt andet Gel-Nimbus og Gel-Kayano.

ASICS - fra basketstøvler til løbesko

ASICS blev grundlagt i 1949 af japaneren Kihachiro Onitsuka under navnet Onitsuka Co Ltd. I 1950 lavede firmaet sin første sportssko, som var en basketstøvle, hvorefter sortimentet blev udvidet til også at inkludere blandet andet løbesko.

Udover at producere sportssko ønskede firmaet at inspirere ungdommen til et bedre liv gennem sport. I 1977 blev navnet ændret til ASICS, som er et akronym for det latinske “Anima Sana in Corpore Sano”, som på dansk betyder ”En sund sjæl i et sundt legeme”. En filosofi som stadig danner grundlag for alt, hvad ASICS gør i dag.

ASICS Retro Tokyo – Japansk håndværk møder moderne teknologi

ASICS Retro Tokyo kollektionen er beviset på, at ASICS er stolte af og holder fast i sit japanske ophav, samtidig med at den moderne teknologi er med til at opfylde kravene for verdens bedste atleter.

Alle ved, at ASICS er et førsteklasses mærke set med teknologiske øjne. Denne kollektion hylder ikke kun ASICS' historie fra det perspektiv, men er også et eksempel på smukt retro- og vintage-design – på den måde spiller jeg ikke kun godt på banen, jeg ser også godt ud

- Gaël Monfils, tennisspiller og ASICS-ambassadør. ​

Kollektionen er inspireret af japansk kultur, arv og håndværk, hvilket kommer til udtryk i de åndbare paneler og tonede skygger med origami-karakter, som symboliserer detaljerigdom og disciplin.

Farverne er holdt i ASICS’ traditionelle farvepalette som er rød, hvid og blå, og de anvendte materialer giver et uovertruffen retro-look og en lækker fornemmelse.

Ikoniske sko i nye retro-klæder

Som nævnt tidligere har ASICS’ nye Tokyo-inspirerede kollektion også kastet helt nye udgaver af blandt andet de populære Gel-Nimbus 22 og Gel-Kayano 26 af sig.

De klassiske ‘tigerstriber’ på begge modeller er som nævnt holdt i rød, blå og hvid, hvilket er en hyldest til den nu legendariske ‘Mexico 66’ sko, som blev fremstillet i forbindelse med OL i Mexico 1968. Derudover har skoen påtrykt sætningen “Sound Mind, Sound body” på pløsen som en påmindelse om, at sport ikke kun er godt for fysikken, men også for den mentale sundhed.

Læs mere om Retro Tokyo versionen af Gel-Nimbus 22 og Gel-Kayano 26 ved at klikke nedenfor:

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus