I denne artikel får du historien om boksetræneren Amalie Dalsgaard, hvorfor hun valgte at tage til Afrika og hvad hummels helt specielle projekt ’Love Athletes’ går ud på.

Fra frivillig til ildsjæl

Amalie Dalsgaard er ikke en helt normal medicinstuderende fra København – hun er nemlig også boksetræner. En boksetræner, der ikke bare underviser danske mænd og kvinder i den hårdtslående sportsgren, men også valgte at tage sin passion til et helt nyt kontinent, Afrika. Det er ikke alle, der kaster den vante, trygge hverdag fra sig og skifter den ud med en hektisk og helt anderledes hverdag i Afrika. Men det var lige præcist hvad Amalie Dalsgaard gjorde. I starten for at være med til at hjælpe børn på et børnehjem. Men undervejs fandt hun hendes sande passion gennem sport – og ikke hvilken som helst sport. Boksning.

Men hvordan finder en 19-årig pige fra København på at tage til Tanzania for at lære gadebørn at bokse? Og hvordan kommer det danske brand hummel ind i billedet? Det har vi taget en snak med Amalie og Hummel om.

Boksningen som et frirum

Da Amalie kom til Tanzania blev hun chokeret over mængden af børn på gaden, der virkede som om, de ikke havde et sted at tage hen – og derfor bare blev og hængte ud på gaden. Det er en klar forskel fra de danske gader og stræder, hvor gadebørn (heldigvis) er et sjældent syn. Da vi spurgte Amalie til hendes tanker om det, siger hun:

”Jeg var godt klar over at jeg ikke alene ville kunne vende denne situation og få samtlige børn væk fra gaden, men jeg ønskede at give børnene et frirum, der ikke var på gaden – om det så blot var for nogle timer ugentligt. Og faktisk så kommer langt de fleste børn udelukkende på grund af det frirum”

Og hvilket frirum er det, Amalie taler om? Boksningen. Amalie havde fra Danmark sin store passion for boksning med i baggagen – og den ville hun udnytte! Boksningen blev hurtigt Amalies måde at få børnene i tale og få dem til at fokusere på noget andet, end det der ellers optog dem i hverdagen. Og det lykkedes meget godt. Så godt faktisk, at børnene begyndte at se boksningen som et fællesskab og et alternativ til gadens dårlige indflydelse. En indflydelse Amalie gjorde rigtig meget for at få dem væk fra. Også selvom kvinder ikke i alle dele af verden naturligt bliver kædet sammen med boksning.

Den hårde kvinde, der gjorde sporten blød

Boksning er i alle facetter en hårdtslående sport, hvor tempoet er højt og det til tider godt kan virke en smule voldsomt. Selv i Danmark kan det godt virke som noget nyt, at en kvinde er boksetræner – og hvad så med Afrika? Er det ikke endnu ’vildere’? Til det siger Amalie;

”Jeg er kun blevet modtaget positivt – og med en del nysgerrighed. Boksning er kendt som en ret “hård” sport og det, at jeg kom som en kvindelig træner, følte jeg nedbrød “hårdheden” lidt og gjorde sporten mere tilgængelig for pigerne også”

Det er netop denne form for styrke, som Amalie prøver at lære børnene gennem boksning. Ikke bare den rå, fysiske styrke, som boksning giver, men også det mentale overskud, som sport kan være med til at låse op for. Og når børnene dyrker sport? Ja, så er de ikke på gaden. En udvikling som de fleste ønsker – også det danske brand hummel. For hvis der er noget, Hummel gerne vil støtte, så er det atleter, der gør en forskel.

Love Athletes – Changing The World Through Sport

Altså. Selvfølgelig elsker hummel atleter. Men de har faktisk også et koncept, som de selv kalder ’Love Athletes’. Og nej – det handler ikke (direkte) om deres kærlighed til atleter. Men derimod om nogle få atleter, der, ligesom Amalie Dalsgaard, gør lidt ekstra for sporten – og på den måde ”giver mere, end de tager” til at udbrede sport over hele verden. Derfor er hummel også sponsorer for Amalies projekt i Afrika, hvor de donerer tøj til de børn, der er med i Amalies boksecenter. Til spørgsmålet om, hvorfor hummel gik ind i relativt lille projekt som dette sagde Marketing Manager, Helle Holm, følgende:

”Vi elsker, når vi kan gøre en forskel for nogen, der gør en forskel for andre. Vores mission i hummel lyder ’Change The World Through Sport’ eller ‘Ændr verden gennem sport’ på dansk, så vi elsker, når andre er på samme mission – og det synes vi er værd at hylde”

Og den holdning kan SPORT 24 kun være enig i! En gang i mellem kan hverdagens helte finde et projekt, der ikke kun giver mening for dem selv, men også for lokalsamfundet omkring dem – og sådan et projekt fandt Amalie Dalsgaard blandt gadebørn i Tanzania. Amalie tog nemlig til Tanzania for at arbejde frivilligt på et børnehjem – men endte med at starte et ambitiøst bokseprojekt, der til den dag i dag stadigvæk får børn væk fra gaden med hjælp fra sportens verden. Og hvis ikke det er værd at fejre – hvad er så?

Del denne artikel
Del med Email Del på Facebook Share with Twitter Share with Linkedin Share with GooglePlus